Vijesti 22.02.2017.

Bračni par iz Srbije pelješio radnike benzinskih pumpi po Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Bračni par Branislav (46) i Ljiljana (43) Marinković iz Beograda uhapšeni su u Banjaluci zbog sumnje da su na prevaru od više radnika benzinskih pumpi širom BiH uzeli novac.

Kako saznajemo, Marinkovići su se BMW-om dovozili na pojedine benzinske pumpe, gdje su kupovali određenu robu. Tokom plaćanja davali bi manje apoene novčanica, a potom bi zaposlene ubjeđivali da su im dali veće novčanice pa su im radnici vraćali nekoliko puta veći kusur od novčanice koju bi im Beograđani dali i tako ostajali u minusu. Ovakvu prevaru počinili su više puta u nekoliko gradova u BiH. Koliko su pribavili novca na ovakav način nije utvrđeno.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da su osumnjičeni pomenuta krivična djela počinili tokom 2016. godine.

– Prevaru su počinili na području Prijedora, Doboja, Dervente, Istočnog Sarajeva i Sarajeva – kazali su u banjalučkoj policiji.

Dodali su da će policija protiv osumnjičenih podnijeti izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Da su se slične prevare dešavale i ranije govori podatak da su lani u Trebinju takođe uhapšeni državljani Srbije Vladimir L. (36) i Adrijana R. (29) zbog sumnje da su lažnim evrima i konvertibilnim markama plaćali svijeće u pravoslavnim crkvama na području Istočnog Sarajeva.

Oni su se u februaru lani dovezli “pežoom” u pravoslavnu crkvu u Trnovu, gdje su svešteniku dali lažnih 50 evra kao prilog u crkvu i kupili svijeće. Istog dana odvezli su se do crkve u Vojkovićima gdje su na identičan način prevarili sveštenika.

Policijskom istragom utvrđeno je da je novac lažan, ali da je taj par i ranije dolazio u BiH gdje je na sličan način rasturao lažni novac. Prema nepotvrđenim informacijama, prošle godine sa sobom su vodili i dijete uzrasta od oko godinu.

Lažne marke

Policija je uhapsila R. B. i Ž. Ć. iz Kozarske Dubice zbog sumnje da su u jednoj kafani u Kostajnici platili račun sa lažnih 100 maraka.

Istragom je utvrđeno da je novčanicu falsifikovao R. B. pomoću računara i opreme za štampanje, koja je pronađena i oduzeta od osumnjičenog. Policija će protiv osumnjičenih podnijeti izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog krivičnog djela falsifikovanje novca.

(glassrpske.com)