Magazin 27.01.2016.

Bračni par Maličević iz Čelinca: Pedeset godina ljubavi i sloge

ČITANJE: 2 minute
malicevici
U bračne vode prije 50 godina zaplovili su Smilja i Bogdan Maličević iz Čelinca, koji su svečano proslavili zlatni pir, a kruna ljubavi toga su dva sina i unučići.

Smilja (68) i Bogdan (77) kažu da su srećni što  nakon toliko godina još imaju jedno drugo, te se sa sjetom prisjećaju mladosti.

-Kad smo bili mladi bilo nam je lijepo, sada kad se ostarilo teško je, ali opet dobro jer imamo jedno drugo- priča Bogdan.

On je, inače, poznati čelinački slikar, koji je u životu bio i te kako prisutan u kulturnom razvoju  ove opštine, a i prvi je dobitnik Miholjdanske povelje.

-Završio sam Školu lijepih umjetnosti u Amsterdamu, a u Austriji sam radio kao metalostrugar- kaže Bogdan, koji je zbog bolesti nakon nekoliko godina rada penzionisan davne 1973. godine, a jedno vrijeme bio je i fudbalski trener tadašnjeg kluba Partizan iz Čelinca.

Iako je penzioner, vodi bogat društveni život i to svakodnevno, pa su mu prijepodneva sada ispunjena igrom preferansa sa društvom, nakon čega ostatak dana provodi sa suprugom.

Da su tri stuba kuće uvijek na ženi, a tek jedan na zemlji potvrđuje Smilja, koja je za vrijeme njegovog odsustva odgajala djecu, ali i sada brine o većini stvari.

-Ljubav i sloga su recept za uspjeh u braku. Bude tu i poneka svađa i ljutnja, ali brzo pređemo preko njih- kaže Smilja, koja je penziju zaradila kao pomoćni radnik u Osnovnoj školi “Miloš Dujić”.

Životni uspjeh ovog para su sinovi Miloš i Vladislav, koji su već sa punoljetstvom krenuli svojim putem te sada žive i rade u inostranstvu.

-Nakon završetka škole krenuli su svojim putem i najteže nam je što su daleko. Stariji sin Miloš živi i radi kao arhitekta u Bratislavi, a Vladislav se bavi programiranjem u Njemačkoj- pričaju Maličevići, koji se sada najviše raduju pozivima i dolascima petoro unučića. Bez obzira što nisu tu, njihove rođendane obilježavaju.

(NN)