Svijet 21.01.2023.

Brajan zvanično optužen za ubistvo supruge Ane Volš

ČITANJE: 5 minuta

Brajan Volš je i zvanično optužen da je u novogodišnjoj noći ubio suprugu Anu, a zatim raskomadao i bacio njeno tijelo koje policija još nije pronašla.

Tužilac je prilikom drugog Brajanovog izlaska pred sudiju otkrio mnoge monstruozne detalje, od raznih krvavih stvari koje su tokom istrage pronađene, a na kojima je otkrivena Anina krv i DNK, preko šokantnih Gugl pretraga koje je njen muž vršio i to sa tableta njihovog sina.

Međutim, iako više skoro niko nema dilemu da je Brajan Volš ubio 39-godišnju Beograđanku, baš kao i da postoji dovoljno dokaza na osnovu kojih bi mogao da bude osuđen na najstrožu kaznu, nekoliko pitanja je i dalje bez odgovora.

Više nema dileme, na osnovu svih pronađenih dokaza, da je Ana ubijena u novogodišnjoj noći, najvjerovatnije između 1.30 i 5.00 ujutro kada je prvi put počeo da Gugla o “načinima kako se otarasiti tijela”., prenosi Srpskainfo. Međutim, u prethodne skoro tri nedjelje, uprkos veoma intenzivnoj potrazi u kojoj je učestvovao veliki broj policajaca i specijalnih službi, tijelo Ane Volš nije pronađeno.

Po jednoj verziji, koju je prezentovao i tužilac, Brajan je raskomadao tijelo i bacio ga u kontejnere u blizini kuće njegove majke, ali je ono u međuvremenu uništeno na obližnjoj deponiji.

Međutim, po drugoj, ono bi ipak moglo da bude u budućnosti pronađeno, i to možda baš negdje u obližnjoj šumi.

Naime, tokom svojih monstruoznih pretraga Brajan Volš se interesovao “Kolika je stopa raspadanja tijela pronađenog u plastičnoj kesi u odnosu na površinu u šumi”.

Svi dokazi ukazuju da je Ana Volš ubijena, a da je za to odgovoran njen suprug Brajan.

Međutim, jedna od glavnih nedoumica istražitelja i javnosti je “da li je ubistvo bilo isplanirano”.

Prema svemu što se do sada moglo čuti od Aninih prijatelja, odnosi između supružnika su posljednjih mjeseci bili zahladnjeli, na osnovu Brajanovog “guglanja” s kraja godine, kada se “raspitivao” o mogućnostima razvoda, jasno je da je njihov brak bio na ivici pucanja, ali se čini da ubistvo, ipak, nije bilo planirano.

Tačnije, da nije bilo klasičnog predumišljaja.

Na ovo prije svega navode podaci iz istrage da je Brajan počeo da se interesuje o načinima za sakrivanje tijela i dokaza tek 1. januara, dakle u trenutku kada je, po svemu sudeći, Ana već bila mrtva.

Baš kao i što je sve što mu je bilo potrebno za sakrivanje dokaza tek naknadno kupovao.

O motivima ubistva se već pričalo prethodnih dana, a trenutno su tri varijante u opticaju, mada nije isključeno ni da je došlo do njihovog “isprepletavanja”.

Prvi je ljubomora, pošto je jasno da su veze među njima bile pokidane, s obzirom da Ana u posljednje dvije i po godine na društvenim mrežama nije okačila nijednu njihovu zajedničku fotografiju.

Drugi je novac, pošto je Ana, kako je saopšteno, raspolagala nekretninama vrijednosti tri miliona dolara, što je automatski nakon njene smrti moglo da pripadne Brajanu koji je u prošlosti imao mnogo finansijskih prevara, zbog kojih je čak i osuđivan.

Konačno, kako su njene prijateljice ispričale, svađa je bilo i oko njihovog preseljenja.

Naime, kako je Ana radila u Vašingtonu, kući je dolazila samo vikendom i teško joj je padalo što je malo vremena provodila sa djecom.

Ona je dugo insistirala da se presele u prestonicu, ali to nije bilo moguće jer je Brajan bio u kućnom pritvoru sa nanogicom zbog prethodnih prevara.

Na deponiji sjeverno od Bostona policija je pronašla krvave kese i peškire, sjekiru, testeru, sredstva za čišćenje… Na nekima od njih pronađena je i Anina krv.

Međutim, interesantan detalj je da se deponija nalazi u blizini zgrade u kojoj živi Dajana Volš, Brajanova majka.

I to nije prvi put od Aninog nestanka da se spominje njena svekrva, zbog čega se nameće logično pitanje da li je, možda, i ona bila dio monstruoznog zločina ili je barem znala za njega.

– Ana i njena svekrva nisu bile u najboljim odnosima. Mislim da čak nisu ni kontaktirale. Ni ja se sa njom nisam ljudski upoznala kada sam prvi put otišla kod njih. Trebalo bi ispitati njegovu majku jer nisu bile u najboljim odnosima – rekla je još prije desetak dana Milanka Ljubičić, Anina majka.

Kako je objavila policija, Brajan je zbog kućnog pritvora od nadležnih zatražio da 1. januara izađe iz kuće između 15 i 21 sat ne bi li odveo majku kući.

Kako je ispričao, njegova majka je imala operaciju katarakte nakon čega je boravila kod njih. Međutim, majka mu se oporavila brže od operacije, pa je sama otišla kući, ali odsustvo koje mu je dozvoljeno on je ipak iskoristio.

Anina rođaka je desetak dana nakon ubistva otkrila jedan veoma zanimljiv podatak – da je 39-godišnja Beograđanka u novogodišnjoj noći pokušala telefonom da pozove majku, sestru i prijateljicu.

Međutim, po njenim riječima, nijedna od njih tri joj se, iz različitih razloga, nisu odazvale na poziv.

Po svemu sudeći sva tri poziva su bila poslije ponoći po bostonskom vremenu, odnosno nakon što je zajednički prijatelj Ane i Brajana napustio njihov proodični dom.

Zato se mnogi pitaju da li se tada nešto desilo o čemu je Ana, možda, željela da priča sa svojim najbližima, majkom, sestrom i prijateljicom? Da li je možda željela nešto da im povjeri? Da li su ti telefonski pozivi, da se neko od njih javio, mogli nešto da promjene (eventualno da se alarmira policija)? Da li je možda Ana Volš predosjetila da joj se nešto “sprema”?

Podsjetimo, Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije.

Istragom je utvrđeno da je on opstruisao istragu, a u podrumu kuće pronađeni su tragovi krvi i krvav nož. Takođe, na smetljištu su pronađene krvave krpe i tepih, te američka policija sumnja na najstrašniji scenario.

Brajan Volš se nalazi u istražnom zatvoru, gdje čeka epilog istrage, prenosi Blic.

(Z.M)