BRANKOVIĆ: Borimo se, ali igračima pada moral

Finansije su ponovo jedna od glavnih tema u Rukometnom klubu Borac, trenutno vodećem timu u Premijer ligi BiH. Nije tajna da postoje dugovanja prema igračima, ali direktor Vladimir Branković uvjerava da čelnici kluba rade na poboljšanju finansijske situacije.


“Borimo se finansijski, istina je da imamo velike probleme, ali Uprava kluba daje maksimum i očekujemo najavljenu podršku institucija. Neki sponzorski ugovori tek treba da budu realizovani od Nove godine, ali novac nam je potreban sada. Igračima pada moral i postoji mogućnost da zbog toga dođe i do lošijih igara”, rekao je Branković.

Borac je trenutno prvi na tabeli sa 18 bodova (šest pobjeda i poraz), dok utakmica osmog kola sa Gračanicom (21:25) nije registrovana s obzirom na to da se Borac žalio jer, kako iz kažu iz ovog kluba, Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa za Gračanicu jer je i dalje registrovan u Austriji.

“Reagovali smo jer želimo da ista pravila važe za sve klubove i da zaštitimo klub, a ne zato što smo izgubili”, rekao je Branković.

Naime, nedavno je Evropska rukometna federacija (EHF) odbila zahtjev Gračanice da Šahdanovića registruje za mečeve Čelendž kupa i tada je priča o papirima počela.

Srđan Jović, komesar Premijer lige BiH, rekao je da će slučaj biti proslijeđen Registracionoj komisiji RS BiH i da je rok za registraciju utakmice 15 dana. Čedomir Đukić, član Registracione komisije, kaže da očekuje dokumentaciju, ali da je upoznat sa slučajem.

“EHF je zbog ovog slučaja pokrenuo postupak protiv Rukometnog saveza BiH i Gračanice, kada je klub prijavio listu igrača za Čelendž kup. Tada su konstatovali da je igrač registrovan u RS Austrije. Prema saznanjima koje imam bio je u Austriji, a nakon povratka u BiH registrovan je putem sertifikata. Registraciona komisija nije tada radila prelazni rok, već tehnički sekretar. Mi smo naložili kancelariji Saveza da pribavi svu dokumentaciju i vidjećemo činjenice. Sjednica Registracione komisije biće sljedeće sedmice”, rekao je Đukić.

Nedim Musić, predsjednik Gračanice, ističe da je Šahdanović 2017. s urednom ispisnicom došao iz Gradačca te dodaje:

“Saznao sam da je bio u Austriji kada smo prijavljivali listu igrača za Čelendž kup. Otišao je 2016. na mjesec-dva da studira, ali pošto nije uspio upisati fakultet, vratio se u Gradačac i licenciran je od strane RS BiH. Mi smo kasnije uzeli tri igrača Gradačca, među kojima je bio i on, i Registraciona komisija BiH ih je uredno licencirala 2017. Međutim, sada smo od RS Austrije dobili informaciju da je bio u klubu u Beču, Halil kaže da je to amaterska ekipa i da nije potpisao ugovor. Da smo znali da nema pravo nastupa ne bi ni igrao, ali mi od Registracione komisije imamo odobrenje da igra, tako da će igrati i dalje dok god ne kažu da ne može da igra”.

Musić kaže da će Šahdanović danas biti u timu Gračanice protiv Lokomotive, s kojom se sastaje u meču devetog kola Premijer lige BiH.

(Nezavisne)

Kinezi pregovaraju sa “Prijedorputevima” o proizvodnji asfalta za auto-put Banjaluka – Prijedor

Preduzeće Prijedorputevi je započelo pregovore s kineskom kompanijom China Shandong International Economic u vezi  s proizvodnjom asfalta za izgradnju autoputa Banjaluka – Prijedor, pri čemu je uzeta u obzir činjenica da se u Kamičanima, na sredini trase, nalazi asfaltna baza, najpogodnija za ove radove. Vijest je potvrdio Dragan Čorokalo, direktor Fortis grupe, u čijem sastavu posluju

U subotu manifestacija „Drinić kroz igru i pjesmu“

Kulturno umjetničko društvo (KUD) „Grmeč“ iz Drinića u opštini Petrovac, sedmi put po redu organizuje tradicionalnu manifestaciju Veče folklora „Drinić kroz igru i pjesmu“, koja će biti održana u subotu 14. decembra ove godine.

OTKRIVAMO: Draško Aćimović kandidat DNS-a za člana Savjeta ministara BiH

Demokratski narodni savez uspio je da, u komunikaciji sa koalicionim partnerima, dobije jedno ministarsko mjesto u novom Savjetu ministara BiH, a resor za ljudska prava i izbjeglice, koji će pripasti DNS-u, ova stranka namijenila je Drašku Aćimoviću, saznaje opcija.net. Aćimović je rođen 1965. u Banjaluci, a tokom devedesetih je, navodno, imao značajnu poslovnu karijeru u

MEĐUNARODNA AKCIJA “MADAGASKAR”: MUP RS uhapsio Holanđanina u Banjaluci

Kornelis Marinus van Velzen, rođen u Lindenu u Holandiji priveden je u prostorije Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u Banjaluci, potvrdila načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović. Miljanovićeva je ranije danas izjavila da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji

Popularni rep-kor sastav “Straight Jackin” u banjalučkom KSB-u

Predstojeći vikend u banjalučkom KSB-u biće obilježen još jednim odličnim nastupom. U subotu 14. decembra očekuje nas popularni rep-kor sastav Straight Jackin. Poznat po jasnim tekstovima i energičnoj svirci, ali i mješanju žanrova, ovaj sastav na sceni je od sredine devedesetih, a prvi album bio je “Ulaz se otvara češće”. Za vrijeme studija režije u

NAJAVLJEN TREĆI „BL RISING“: Humanitarni događaj posvećen alternativnoj muzici

U organizaciji Udruženja građana „Kultura kulturi“ iz Banjaluke, u banjalučkom klubu „City pub“ 3. i 4. aprila sljedeće godine (petak i subota) po treći put biće održan „BL Rising“, smotra humanitarnog karaktera posvećena alternativnoj muzici i autorskim bendovima. Nakon dva uspješna izdanja „BL Rising“ polako postaje jedan od značajnijih događaja posvećenih različitim muzičkim žanrovima i

Pogledajte rezultate mjerenja kvaliteta vazduha za 6-8. decembar

Izvještaji o rezultatima kontinuiranog mjerenja aerozagađenosti, koje za Grad obavlja Institut za građevinarstvo „IG“, svakodnevno se objavljuju njihovom sajtu. U skladu sa metodologijom mjerenja, rezultati za PM10 (čestice čađi) objavljuju se svakih sedam dana. Ovdje pogledajte najnoviji izvještaj: za period 6-8. decembar 2019. godine…