BRANKOVIĆ: Borimo se, ali igračima pada moral

Finansije su ponovo jedna od glavnih tema u Rukometnom klubu Borac, trenutno vodećem timu u Premijer ligi BiH. Nije tajna da postoje dugovanja prema igračima, ali direktor Vladimir Branković uvjerava da čelnici kluba rade na poboljšanju finansijske situacije.


“Borimo se finansijski, istina je da imamo velike probleme, ali Uprava kluba daje maksimum i očekujemo najavljenu podršku institucija. Neki sponzorski ugovori tek treba da budu realizovani od Nove godine, ali novac nam je potreban sada. Igračima pada moral i postoji mogućnost da zbog toga dođe i do lošijih igara”, rekao je Branković.

Borac je trenutno prvi na tabeli sa 18 bodova (šest pobjeda i poraz), dok utakmica osmog kola sa Gračanicom (21:25) nije registrovana s obzirom na to da se Borac žalio jer, kako iz kažu iz ovog kluba, Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa za Gračanicu jer je i dalje registrovan u Austriji.

“Reagovali smo jer želimo da ista pravila važe za sve klubove i da zaštitimo klub, a ne zato što smo izgubili”, rekao je Branković.

Naime, nedavno je Evropska rukometna federacija (EHF) odbila zahtjev Gračanice da Šahdanovića registruje za mečeve Čelendž kupa i tada je priča o papirima počela.

Srđan Jović, komesar Premijer lige BiH, rekao je da će slučaj biti proslijeđen Registracionoj komisiji RS BiH i da je rok za registraciju utakmice 15 dana. Čedomir Đukić, član Registracione komisije, kaže da očekuje dokumentaciju, ali da je upoznat sa slučajem.

“EHF je zbog ovog slučaja pokrenuo postupak protiv Rukometnog saveza BiH i Gračanice, kada je klub prijavio listu igrača za Čelendž kup. Tada su konstatovali da je igrač registrovan u RS Austrije. Prema saznanjima koje imam bio je u Austriji, a nakon povratka u BiH registrovan je putem sertifikata. Registraciona komisija nije tada radila prelazni rok, već tehnički sekretar. Mi smo naložili kancelariji Saveza da pribavi svu dokumentaciju i vidjećemo činjenice. Sjednica Registracione komisije biće sljedeće sedmice”, rekao je Đukić.

Nedim Musić, predsjednik Gračanice, ističe da je Šahdanović 2017. s urednom ispisnicom došao iz Gradačca te dodaje:

“Saznao sam da je bio u Austriji kada smo prijavljivali listu igrača za Čelendž kup. Otišao je 2016. na mjesec-dva da studira, ali pošto nije uspio upisati fakultet, vratio se u Gradačac i licenciran je od strane RS BiH. Mi smo kasnije uzeli tri igrača Gradačca, među kojima je bio i on, i Registraciona komisija BiH ih je uredno licencirala 2017. Međutim, sada smo od RS Austrije dobili informaciju da je bio u klubu u Beču, Halil kaže da je to amaterska ekipa i da nije potpisao ugovor. Da smo znali da nema pravo nastupa ne bi ni igrao, ali mi od Registracione komisije imamo odobrenje da igra, tako da će igrati i dalje dok god ne kažu da ne može da igra”.

Musić kaže da će Šahdanović danas biti u timu Gračanice protiv Lokomotive, s kojom se sastaje u meču devetog kola Premijer lige BiH.

(Nezavisne)

DODIK: Nikada nismo pozivali na rat, narod ne treba da se plaši

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH još prije 15 godina krenuo da osporava sve vezano za Republiku Srpsku. “Krenuli su sa onim najvažnijim, što dira emociju, mentalitet, posvećenost, a to je ukidanje himne, grba, zastave i da završe sa tim simboličkim stvarima”, naveo je on. Istakao je da

DODIK: Komšić bi da u BiH ostavi problem migrantske krize 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom veta koji je uložio oko angažovanje Fronteksa na granicama BiH, da je cilj da se problem migrantske krize riješi, a ne produbi. – Druga tačka dnevnog reda posljednje sjednice Predsjedništva BiH bila je angažovanje Fronteksa na granicama BiH. To se dešavalo ubrzano, nije bilo dovedeno do kraja.

SLAVLJE U PRVENSTVU BiH Igokea savladala Čapljinu

Košarkaši Igokee teže od očekivanog savladali su Čapljinu u zaostaloj utakmici prvenstva Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića je slavila na gostovanju 85:80, a domaći tim je pružio sjajan otpor i imao je i prednost nakon prvih 20 minuta.  Ipak u nastavku je Igokea uspjela da preokrene i dođe do trijumfa te tako preuzme prvo

SDS prihvata Radovića, ali ne i Jarića

Milan Radović pregovara sa SDS-om oko svog daljeg angažmana u ovoj stranci, a simpatije za njegov dolazak ne krije ni predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji bi Radovića volio da vidi i kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Računica je jednostavna. Šarović je mišljenja da će opozicija ko god bude kandidat izgubiti izbore od aktuelnog gradonačelnika Igora

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Suđenje, iako je najavljeno, nije počelo, a sve i da jeste, ne bi svjedočila, pošto joj je, kako joj je rečeno u sudnici banjalučkog

SASTANAK KOD CVIJANOVIĆEVE: Razgovor o demografskoj situaciji u RS i unapređenju populacione politike

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Banjaluci sastanak na kojem je razgovarano o demografskoj situaciji u Srpskoj i mjerama koje institucije Srpske sprovode s ciljem unapređenja populacione politike. Sastanku kod predsjednika Srpske, koji je održan u Palati Republike, prisustvovali su predsjednik Vlade Radovan Višković, ministri Sonja Davidović, Natalija Trivić, Srđan Rajčević i