BRANKOVIĆ: Borimo se, ali igračima pada moral

Finansije su ponovo jedna od glavnih tema u Rukometnom klubu Borac, trenutno vodećem timu u Premijer ligi BiH. Nije tajna da postoje dugovanja prema igračima, ali direktor Vladimir Branković uvjerava da čelnici kluba rade na poboljšanju finansijske situacije.


“Borimo se finansijski, istina je da imamo velike probleme, ali Uprava kluba daje maksimum i očekujemo najavljenu podršku institucija. Neki sponzorski ugovori tek treba da budu realizovani od Nove godine, ali novac nam je potreban sada. Igračima pada moral i postoji mogućnost da zbog toga dođe i do lošijih igara”, rekao je Branković.

Borac je trenutno prvi na tabeli sa 18 bodova (šest pobjeda i poraz), dok utakmica osmog kola sa Gračanicom (21:25) nije registrovana s obzirom na to da se Borac žalio jer, kako iz kažu iz ovog kluba, Halil Šahdanović nije imao pravo nastupa za Gračanicu jer je i dalje registrovan u Austriji.

“Reagovali smo jer želimo da ista pravila važe za sve klubove i da zaštitimo klub, a ne zato što smo izgubili”, rekao je Branković.

Naime, nedavno je Evropska rukometna federacija (EHF) odbila zahtjev Gračanice da Šahdanovića registruje za mečeve Čelendž kupa i tada je priča o papirima počela.

Srđan Jović, komesar Premijer lige BiH, rekao je da će slučaj biti proslijeđen Registracionoj komisiji RS BiH i da je rok za registraciju utakmice 15 dana. Čedomir Đukić, član Registracione komisije, kaže da očekuje dokumentaciju, ali da je upoznat sa slučajem.

“EHF je zbog ovog slučaja pokrenuo postupak protiv Rukometnog saveza BiH i Gračanice, kada je klub prijavio listu igrača za Čelendž kup. Tada su konstatovali da je igrač registrovan u RS Austrije. Prema saznanjima koje imam bio je u Austriji, a nakon povratka u BiH registrovan je putem sertifikata. Registraciona komisija nije tada radila prelazni rok, već tehnički sekretar. Mi smo naložili kancelariji Saveza da pribavi svu dokumentaciju i vidjećemo činjenice. Sjednica Registracione komisije biće sljedeće sedmice”, rekao je Đukić.

Nedim Musić, predsjednik Gračanice, ističe da je Šahdanović 2017. s urednom ispisnicom došao iz Gradačca te dodaje:

“Saznao sam da je bio u Austriji kada smo prijavljivali listu igrača za Čelendž kup. Otišao je 2016. na mjesec-dva da studira, ali pošto nije uspio upisati fakultet, vratio se u Gradačac i licenciran je od strane RS BiH. Mi smo kasnije uzeli tri igrača Gradačca, među kojima je bio i on, i Registraciona komisija BiH ih je uredno licencirala 2017. Međutim, sada smo od RS Austrije dobili informaciju da je bio u klubu u Beču, Halil kaže da je to amaterska ekipa i da nije potpisao ugovor. Da smo znali da nema pravo nastupa ne bi ni igrao, ali mi od Registracione komisije imamo odobrenje da igra, tako da će igrati i dalje dok god ne kažu da ne može da igra”.

Musić kaže da će Šahdanović danas biti u timu Gračanice protiv Lokomotive, s kojom se sastaje u meču devetog kola Premijer lige BiH.

(Nezavisne)

VIŠKOVIĆ OBEZBIJEDIO 3.000 KM: Jedanaestočlanoj porodici Đuričić iz Dervente uručena pomoć

Jedanaestočlanoj porodici Đuričić iz Dervente danas je uručeno rješenje za jednokratnu pomoć od 3.000 KM, koju je za renoviranje porodične kuće obezbijedio predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. Porodica Đuričić je 3. januara postala bogatija za još jednog člana Damjana, deveto dijete u porodici koje je ujedno i prva beba rođena u Derventi ove godine.

DODIK SA VUČIĆEM: Srbija će slijediti stav RS o Dejtonskom sporazumu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će bilo kakva priča o promjeni Dejtonskog sporazuma predstavljati smrtnu presudu BiH i da bi to značilo da Republika Srpska više nije u BiH. “Republika Srpska nema namjeru razgovarati o bilo čemu osim o povratku na izvorni Dejtonski sporazum i ustavne nadležnosti”, rekao je Dodik

VANDALIZAM: Išaran tek obnovljeni bedem tvrđave Kastel

Tek obnovljeni bedem tvrđave Kastel našao se na meti vandala, koji su ga išarali, navedeno je na Facebook stranici Grada Banjaluka. “I ovim putem, pozivamo sugrađane da zajedno čuvamo javnu imovinu, u ovom slučaju – kulturno-istorijski spomenik koji je jedan od simbola Banjeluke”, navedeno je u objavi. Tek obnovljeni bedem tvrđave Kastel našao se na

SARAJLIJA UHAPŠEN ZBOG DŽEPARENJA Osumnjičen za više od 20 krađa novčanika u Banjaluci

Banjalučka policija uhapsila je danas Harisa Bajrovića (43) iz Sarajeva osumnjičenog za više od 20 krađa novčanika na području Banjaluke. Nakon hapšenja Bajrović je sproveden na kriminalističku obradu. Srpskainfo saznaje da je Bajrović suočen sa neoborivim dokazima za sada priznao više od 20 krađa novčanika u periodu od 2018. godine do danas, te da bi

BANSKI DVOR: Promocija monografije o vjerskim objektima nacionalnih manjina u BiH

Monografija ,,Vjerski objekti nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini’’ čiji je suizdavač Univerzitet u Banjaluci, održaće se u Vijećnici Kulturnog centra ,,Banski dvor’’, 24. januara sa početkom u 20 časova. – Monografija se bavi istraživanjem sakralne arhitekture nacionalnih manjina kao najznačajnijem materijalnom tragu njihovog vjekovnog boravka u BiH. S obzirom na složenost teme i prisustvo