Sport 13.11.2018.

BRANKOVIĆU TROFEJ Održan Internacionalni karate turnir “Ban Svetislav – Tisa Milosavljević”

ČITANJE: 2 minute

Član Kluba borilačkih sportova Kastra iz Banjaluke Strahinja Branković bio je najbolji na pozivnom takmičenju “Banjalučki pobjednik” u apsolutnoj kategoriji, koje je održano u sklopu četvrtog Internacionalnog turnira “Ban Svetislav – Tisa Milosavljević” i uz pehar osvojio i novčanu nagradu.

Na ovom pozivnom takmičenju nastupilo je pet najboljih seniora iz BiH i Branković je sa dvije ubjedljive pobjede stigao do vrijednog pehara.

– Ova pobjeda mi je veliki stimulans za dalji nastavak karijere, a odličje posvećujem svom klubu, koji je i na ovom takmičenju pokazao da ima veliki potencijal, jer smo osvojili ukupno 11 medalja – naglasio je Branković.

Inače prvo mjesto u generalnom plasmanu osvojio je Niten iz Gradiške sa 83 poena, osvojivši 38 medalja (14 zlatnih, 17 srebrnih i sedam bronzanih). Drugo mjesto pripalo je banjalučkom “Sinđeliću” sa 62 poena (15, 5, 7), a treće “Šesnaestoj” iz Banjaluke sa 39 poena (12, 1, 1).

Na ovoj smotri, koju je organizovala Škola karatea Karate kluba Šotokan nastupio je 331 takmičar (200 u muškoj i 131 u ženskoj konkurenciji) iz 21 kluba iz BiH. Najuspješniji takmičar u muškoj konkurenciji bio je član Refleksa iz Donjeg Vakufa Elmir Julardžija, koji je osvojio tri zlatne i jednu bronzanu medalju. Njegova klupska koleginica Amna Kenjar bila je najuspješnija u ženskoj konkurenciji sa dvije zlatne i dvije srebrne medalje.

– Drago mi je što smo Elmir i ja bili najbolji. Bilo nam je veoma lijepo u Banjaluci i na ovom turniru, a organizator Šotokan zaslužuje sve pohvale za organizaciju – istakla je Amna Kenjar.

Šotokan

Trener Škole karatea Karate kluba Šotokan Rajko Vranješ bio je prezadovoljan poslije turnira.

– Kao što je poznato rezultati domaćina ne idu u generalni plasman, ali da je bilo tako mi bismo bili treći sa 41 bodom uz osvojene 22 medalje (sedam zlatnih, pet srebrnih i deset bronzanih). Naš uspjeh dobija na težini jer su sva naša odličja osvojena u katama, gdje smo bili ubjedljivo najbolji. Pokazali smo da je pred našim klubom budućnost, a posebno je oduševio šestogodišnji Uroš Petrović, koji je u kategoriji kata 2010. godište i mlađi pokazao veliki talenat i osvojio prvo mjesto. Sve u svemu, uspješan turnir, o čemu govore i pohvale od svih učesnika – rekao je Vranješ.

(Glas Srpske)