Svijet 30.11.2022.

Brat Granita Džake: Rekao sam mu – pobijedio ili izgubio, ne provociraj

ČITANJE: 1 minuta

Taulant Džaka, rođeni brat Granita, pričao je za švajcarski medije za koje je otkrio da je savjetovao brata da zadrži smirenost na utakmici protiv Srbije.

Taulant, koji je godinu dana stariji od Granita, istakao je da mu se prije nekoliko mjeseci nije svidio žrijeb za Mundijal – zbog Srbije.

“Da budem iskren, nisam bio srećan žrijebom zbog svih emocija, zbog prošlosti koju ima Džaka. Ali, pričao sam sa Granitom dugo, baš, baš dugo”, rekao je Taulant i dodao:

“Rekao sam mu – ‘ma šta se desilo na utakmici, nebitno da li postigao gol, pobijedio ili izgubio, samo zadrži mirnoću i igraj svoju igru. Na kraju dana, nije ovo politika, već sport”.

Džaka prije četiri godine nije uspio to što ga sada savjetuje brat, poslije gola Srbiji imao je neprimjeren gest i zbog toga je trpio kritike čak i u Švajcarskoj.

U intervjuu za “Blik”, Taulant je kazao i da Granit nema problem sa srpskim fudbalerima, da je između njih korektan odnos.

“Nema problema sa srpskim fudbalerima. Ali postavlja se pitanje koliko će biti ‘naloženi’. Mogu da zamislim koliko će srpski mediji napumpati atmosferu. Možda će pokušati da isprovociraju Granita ili Džerdana. Morate da budete pripremljeni za to i da ostanete mirni”, zaključio je, prenosi B92.

Utakmica između Srbije i Švajcarske igra se u petak u 20 časova. Srbiji odgovara samo pobjeda, dok Švajcarcima igra i bod.