Sport 30.03.2016.

Bravo djevojke: Kadetkinje ispisuju nove stranice istorije ženskog fudbala u Srbiji

ČITANJE: 1 minuta
srpske-fudbalerke
Ženska kadetska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u Bjelorusiji, zahvaljujući pobjedi nad Islandom sa 5:1.

Kadetkinje su tako zauzele drugo mjesto u grupi sa šest bodova, iza Engleske koja ima maksimalnih devet poslije trijumfa nad Belgijom sa 2:0.

Reprezentacija Srbije je mjesto na Šampionatu ‘Starog kontinenta’ obezbijedila kao najbolja drugoplasirana ekipa u svih sedam kvalifikacionih grupa.

Duel između Srbije i Islanda odigran je na terenu Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Tri gola za naš tim postigla je Alegra Polja, u trećem, 39. i 53. minutu, Kardovićeva je bila strijelac u 31. minutu, a Burkertova u 62. Na drugoj strani, jedini pogodak je delo Albertsdotirove.

,,Znale smo da imamo teško ostvarljiv cilj. Igrale smo jedna za drugu i bodrile se međusobno. Moji golovi su zasluga cijelog tima i svaki mi je drag”, rekla je kapiten državnog tima Alegra Poljak, te dodala:

,,Presrećna sam zbog rezultata i ponosna na cijeli tim. Vjerujem da ova generacija nije rekla sve”.

Kadetkinje Srbije načinile su sjajan uspjeh plasmanom među osam najboljih vršnjakinja u Evropi. Protiv Islanda Srbija je pružila sjajnu igru tokom čitavog susreta. Zahvaljujući tako efikasnoj i nadahnjutoj igri srpske djevojčice će imati priliku da maja odmjere snage sa najboljim ekipama Evrope.

,,Ovo je veliki dan za srpski ženski fudbal. Generacija je zaslužila plasman na Evropsko prvenstvo, jer posjeduje kvalitet, koji smo planski nadgrađivali prethodne dvije godine. Hvala svim igračicama i stručnom štabu jer su dokazali da samo timski rad može da donese rezultat. Posljednjih pet godina smo značajno podigli klupski i reprezentativni nivo fudbala, uz veliku podršku Fudbalskog saveza Srbije”, rekla je selektor kadetske reprezentacije Srbije Suzana Stanojević.

(B92)