Magazin 27.11.2015.

Bravo malena: Djevojčica (11) porodila majku, pa otišla u školu!

ČITANJE: 2 minute
porodica
Mala Kejtlin je čak uspješno odmotala pupčanu vrpcu s bebinog vrata i pomogla svojoj sestrici Elsa-Moni da prodiše.

Tara Najtli, djevojčicina majka, u utorak ujutro počela je iznenada da se porađa u svom domu u engleskom gradiću Tamvortu; osjetila je trudove, poslije samo 10 minuta pukao joj je vodenjak i počeo je porođaj, a u kući nije bilo nikog osim male Kejtlin.

Djevojčica je pribrano pozvala Hitnu pomoć i uz pomoć instrukcija koje je dobijala preko telefona uspješno porodila majku za samo dva sata. I ne samo to: bebi je pupčana vrpca bila obmotana oko vratića, a Kejtlin je uspjela da je ukloni i predala malenu mami u naručje. A onda je zgrabila školsku torbu i otrčala na časove, da ne propusti nastavu!

“Malo sam bila uplašena i potresena jer ništa takvo nisam vidjela dotad”, ispričala je hrabra djevojčica Birmingem mejlu.

“Ali bila sam presrećna kad mi se sestra rodila. Mnogo mi je slatka i strašno je volim. Drugari u školi i učitelj su mnogo ponosni na mene. I želim da budem babica kad odrastem”, priča Kejtlin.

“Kejtlin je bila nevjerovatna. Nemam riječi da iskažem šta je ona uradila za mene. Ne znam šta bi bilo sa mnom da nije bila tu”, kaže Tara, koja sada ima petoro djece.

“Vrištala sam od bolova, ali Kejtlin je ostala pribrana. Nije se šokirala ni kad je vidjela da se pomalja bebina glavica”, priča ona.

“Donijela je peškire, a zatim je odmotala pupčanu vrpcu koja je bebi bila oko vrata, pa ju je trljala i tapkala jer beba nije odmah zaplakala. Sada su njih dvije nerazdvojne”, završava mama priču i dodaje: “Toliko smo ponosni na nju!”

(The Telegraph/Birmingham Mail)