Sport 16.01.2017.

Brazilci došli po košarkaško znanje u Banjaluku

ČITANJE: 1 minuta

Košarkaši iz Brazila na usavršavanju u Banjaluci.

Obično je situacija suprotna jer su sportisti i treneri sa naših prostora najčešće ti koji po “znanje” idu u inostranstvo.

Ipak da i kod nas ima stručnih ljudi, kod kojih na usavršavanje dolaze čak iz dalekog Brazila pokazatelj je košarkaška sekcija iz zemlje, koja je podarila jendog od najvećih košarkaša ikada Oskara Šmita.

Pet djevojčica kadetskog uzrasta i dvoje trenera trenutno su u Banjaluci gdje rade i usavršavaju se uz pomoć trenera iz najvećeg grada Republike Srpske.

Prethodno je ova grupa boravila u Srbiji i Hrvatskoj. Na preporuku preporuku obreli su se i u Banjaluci.

“ Čast i zadovoljstvo mi je sto su moje kolege iz regiona preporučili Banja Luku kao sredinu u kojoj gosti iz Brazila mogu da prošire i usavršavaju svoje košarkaško znanje. Zajedno sa Jadrankom Ćosić Trkuljom i Darkom Trkuljom, daćemo sve od sebe da se gosti iz Brazila osjećaju prijatno u našem gradu i ponesu sa sobom lijepe uspomene i prošire košarkasko znanje” ,rekao nam je kako je do saradnje došlo jedan od glavnih “krivaca” Žarko Milaković, koji je trener juniorskog tima Igokee.

“ Trenutno je prisutna grupa od pet djevojčica i dva trenera, sa kojima ćemo u prijepodnevnim satima raditi individualno, a u poslijepodnevnim ćemo ih ukljuciti u grupni trening zahvaljujući Aleksandri Mušic i ŽKK Orlovi”, kaže Milaković.

Planirano je da u februaru dođe i grupa od 15 dječaka koja će raditi po sličnom programu.

(mondo.ba)