Sport 30.04.2018.

BRAZILSKI JIU JITSU Sjajan uspjeh Banjalučana na regionalnom turniru u Beogradu

ČITANJE: 1 minuta

Na regionalnom turniru brazilske jiu jitse “Belgrade open jiu jitsu championship 2018” koji je održan u subotu 28. aprila u beogradskoj dvorani “Šumice” učestvovali su i predstavnici brazilskog  jiu jitsu kluba iz Banjaluke “Fenix BJJ Academy- Kiki Melo-Nova Uniao” i ostvarili odlične rezultate.

Banjalučki klub je na ovom turniru imao ukupno sedam predstavnika (dva takmičara i pet takmičarki).

Najveći uspjeh Banjalučana na ovom takmičenju ostvarila je Monika Morača koja je u kategoriji bijeli pojas preko 60 kg osvojila zlatnu medalju .

U ženskoj kategoriji bijeli pojas do 60 kg Tamara Mikić i Anja Stojković su osvojile bronzane medalje. Milana Dobrijević odnijela je medalju istog sjaja, ali u kategoriji preko 60 kg, dok je Anđela Savić u istoj kategoriji upisala svoju prvu takmičarsku pobjedu.

U muškoj konkurenciji plavi pojas do 82 kg Luka Vasić je osvojio bronzanu medalju, dok je Srđan Preselj doživio poraz u eliminacionom dijelu i tako nažalost ostao bez medalje.

“Fenix BJJ Academy- Kiki Melo-Nova Uniao” je inače jedini klub u Banjaluci koji se bavi brazilskom jiu jitsom i zbog toga su ovakvi uspjesi važni za dalji razvoj kluba a i samog sporta na području Banjaluke.

(Banjaluka.net)