Vijesti 09.04.2016.

Brčko: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Jelene Marjanović

ČITANJE: 1 minuta
Nebojsa-Rojko
Policija Brčko Distrikta sinoć je privela izvjesnog Nebojšu Rojka, zvani “Vihor” iz Borče u Srbiji, zbog sumnje da je ubio pjevačicu Jelenu Marjanović prošle sedmice.

“Sve što mogu potvrditi jeste da je policija Brčko Distrikta operativno postupila prema navedenoj osobi. Nakon ispitivanja u policijskoj stanici predat je Službi za poslove sa strancima”, kazao je za Klix.ba Halid Emkić, portparol MUP-a Brčko Distrikta.

Podsjećamo, Jelena Marjanović je nestala prije sedam dana, da bi njeno tijelo u nedjelju pronašla policija nedaleko od mjesta Borča, kod Beograda. Konstatovano je da je Jelena ubijena, a nedaleko od tijela pronađeni su i njeni lični predmeti.

Posljednji koji su vidjeli Jelenu, prije nego što je otišla na trčanje, bili su njen suprug Zoran Marjanović i njihova kćerka. U međuvremenu je policija poligrafski ispitala njenog supruga, koji je prošao poligraf. Osim njega ispitano je još nekoliko osoba, ali bez osobe koja je konkretno osumnjičena.

Nezvanično, Rojko je uhapšen u brčanskom naselju Grbavica, i trenutno je glavni osumnjičeni za ubistvo srbijanske pjevačice.

(Klix)