Biznis 09.04.2021.

Brđanski melem – prirodan proizvod za rješavanje kožnih problema

ČITANJE: 4 minute

Potpuno prirodni melem, “Brđanski melem”, proizveden po recepturi tradicionalne medicine koju su vijekovima koristili brđani sa brdsko planinskog područja Crne Gore pomoći će vam u rješavanju kožnih problema.

Iz iskustva mnogobrojnih korisnika ovaj melem efikasno liječi virusne bradavice, hemoroide, proširene vene, akne i bubuljice, gljivična oboljenja kože, ekceme i druga oštećenja kože. Takođe smanjuje bolove kod reume, artritisa, lumbaga, išijasa.

Naime, “Brđanski melem” je prisutan na tržištu od 2007. godine, a u svom sastavu ima ljekovito bilje sa balkanskog poluostrva.

Direktor marketinga i prodaje kompanije “Brđanski melem” Igor Vukčević rekao je da se proizvodi Brđanskog melema mogu pronaći u više od 70 apoteka u Srbiji, kao i na tržištu bivše Jugoslavije.

Cilj im je, kaže, evropsko i američko tržište, a trenutno su u fazi analiza i prevoda na engleski jezik kako bi plasirali proizvode u inostranstvo.

“Moja kćerkica je imala problem sa ekcemima i ojedima. Koristili smo razne kreme, ali je sve djelovalo kratkoročno. Preko vlasnika Brđanskog melema sam dosao do melema za opekotine i ožiljke, koji smo počeli koristiti. Nakon tri dana mazanja smo riješili problem, pa ga ja sad iz iskustva preporučujem i za ojede kod beba”, rekao je Vukčević.

Za čovjeka su najkorisnije biljke koje su i njegovi preci koristili, jer se tokom vijekova saživio sa prirodom svog podneblja, a duh tradicije liječenja biljem, zahvaljujući brđanskim melemima, sačuvan je i ponuđen ljudima na korišćenje.

Nekada se u meleme dodavala svinjska mast i loj da bi oni bili lakše razmazivi. Danas u njima više nema sastojaka životinjskog porijekla, pa se umjesto masti i loja u njima nalazi biljni i pčelinji vosak.

Pozitivno i stručno mišljenje o zdravstvenoj ispravnosti je dao Institut za javno zdravlje Srbije Dr. Milan Jovanović – Batut.

Melem protiv akni i bubuljica

Brđanski melem protiv akni i bubuljica nastao je pažljivim odabirom korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja.

Pored hladno cijeđenog maslinovog ulja, biljnog i pčelinjeg voska, i još 10 ljekovitih biljaka, Brđanski za oštećenu kožu sadrži etarska ulja čajnog drveta i lavande.

Melem njeguje kožu i djeluje u kožnim promjenama različite etiologije. Posebno je izraženo dubinsko djelovanje koje blagotvorno utiče na prisutne promjene kože. Dolazi do sazrijevanja već aktivnih akni i potkožnih akni i bubuljica i sprječava nastanak novih.

Melem protiv reume

Brđanski melem protiv reume efikasno djeluje kod lumbaga, artritisa, išijasa, spondiloze, zglobova i ostalih neuritisa, bolova u leđima, ramenu…

Pored hladno cijeđenog maslinovog ulja, biljnog i pčelinjeg voska, i još 12 ljekovitih biljaka, Brđanski melem protiv reume sadrži i kapsaicin, prirodni mentol i etarska ulja eukaliptusa i lavande.

Melem izaziva akutnu hiperemiju i ublažava bol. Obnavlja hrskavicu i zaustavlja njeno dalje habanje.

Melem za oštećenu kožu

Pored hladno cijeđenog maslinovog ulja, pčelinjeg i biljnog voska (candellila), i još 11 ljekovitih biljaka (pojačana koncentracija nevena i bokvice, rusa, čičak, rastavić, hajdučka trava, kantarion, kičica, zova, prečica i kopriva), melem za oštećenu kožu sadrži propolis i etarska ulja čajnog drveta i lavande.

Pomaže kod svih vrsta opekotina, rana, posjekotina, ožiljaka, dekubitusa, ekcema, hematoma, sportskih povreda, uboja i nagnječenja, psorijaze i zapaljenja kože.

Melem protiv hemoroida sa ili bez propolisa

Efikasno sredstvo protiv spoljašnjih i unutrašnjih hemoroida.

Djelovanje melema je zasnovano na aktivnim biljnim supstancama koje imaju prirodno antiseptičko i protivupalno i anestetičko dejstvo. Melem pozitivno djeluje na analne fisure, absces i fistulu.

Pored hladno ceđenog maslinovog ulja , pčelinjeg I biljnog voska (candellila), i jos 10 biljaka (pojačana koncentracija kantariona, neven, zova, hajdučka trava, rusa, čičak, rastavić, prečica, kičica i bokvica), melem protiv hemoroida sadrži etarsko ulje limuna, a melem sa propolisom sadrži i propolis.

Melem protiv proširenih vena

Melem ima pozitivno dejstvo kod slabosti venskih zalizaka i kapilara donjih ekstremiteta, koje učvršćuje i djeluje pozitivno i diuretično. Sprječava nastanak novih proširenih vena i kapilara i djeluje pozitivno na već postojeće. Otklanja bol u umornim i teškim nogama.

Pored hladno ceđenog maslinovog ulja, pčelinjeg i biljnog voska (candelila), i jos 10 biljaka (pojačan ekstrakt nevena, kantarion, rusa, čičak, prečica, kičica, bokvica, hajdučka trava, zova, rastavić), melem protiv proširenih vena sadrži ekstrakt divljeg kestena, etarska ulja limuna i lavande, i propolis.

Melem protiv virusnih bradavica i gljivica

Melen ima izraženo antivirusno, antibakterijsko, antiseptičko i antikeratoličko dejstvo. Trajno uklanja virusne bradavice, kondilome, gljivice, seboreju, kreatoze, seboreične keratoze, seboreični i atopijski dermatitis.

Pored hladno cijeđenog maslinovog ulja, pčelinjeg i biljnog voska (candelila), i još 12 lekovitih biljaka (pojačana koncentracija divizme , hajdučka trava, kantarion, neven, bokvica, rusa, čičak, rastavić, kičica, prečica, kopriva, zova,hladno ceđeno maslinovo ulje), melem protiv virusnih bradavica sadrži propolis i etarska ulja čajnog drveta, eukaliptusa i lavande.

(PR)