Britanija protjeruje cigarete iz vozila u kojima su djeca!

pusenje u autu2

Velika Britanija je odlučila da zabrani odraslima da puše u automobilu ako voze djecu. Zakon će stupiti na snagu 1. oktobra, a stručnjaci ističu da je riječ o najznačajnijoj odluci koja se tiče poboljšanja zdravlja stanovnika te države još od uvođenja zabrane pušenja na javnim mjestima.

Zabrana treba da doprinese da se djeca zaštite od takozvanog pasivnog pušenja u automobilu, a primjenjivaće se na sva vozila koja su “djelimično ili potpuno zatvorena krovnim prekrivačem”.

To znači da je pušenje i dalje dozvoljeno u kabrioletima, ako je krov vozila spušten. Zabrana se ne odnosi na elektronske cigarete.

Svaka odrasla osoba koja se od 1. oktobra zatekne sa zapaljenom cigaretom u automobilu u kome se voze mlađi od 18 godina, moraće da plati kaznu od 50 funti (oko 68 evra).

Inače, zakon predviđa da je vozač u obavezi da spriječi saputnike da zapale cigaretu, a ako to ne uspije, u slučaju da ga zaustavi policija biće i sam kažnjen iako nije pušio u automobilu.

Kazna će se naplaćivati i ako je na automobilu, na primjer, otvoren krovni panoramski prozor, ili ako osoba otvori vrata i puši u vozilu koje je parkirano.

(B92)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za