Sport 24.10.2021.

Britanska doktorka podržala Đokovića: Čula sam da će propustiti AO zbog vakcine, on ima najbolji imunitet

ČITANJE: 1 minuta

Vakcinacija tenisera protiv korona virusa, prije svega zbog Australijan opena, nešto je o čemu se u posljednje vreme dosta govori.

Ucentru pažnje je prvi reket svijeta Novak Đoković, za kog nema potvrde da li se imunizovao ili nije, što ni sam nije želio da otkrije.

Povodom ove teme oglasila se i Rene Henderkamp, poznata britanska doktorka, koja je stala na stranu srpskog tenisera.

Ona na društvenim mrežama ima gotovo 40.000 pratilaca, a aktivna je i u medijima, pošto ima autorsku emisiju na “BBC Radio London”.

– Čula sam da će Novak propustiti Australijan open jer odbija da primi vakcinu. On je fizički spreman sportista koji je preležao koronavirus i ima najbolji mogući imunitet. Njegovo je pravo da donese ovu odluku, kao što bi to trebalo da bude pravo svakog ljudskog bića. Protiv obavezne vakcinacije – napisala je Henderkamp, prenosi Blicsport.

Njena izjava pokrenula je lavinu komentara, jedni je napadaju da je protiv vakcinacije, dok su Novakovi fanovi podržali izjavu, uz napomenu da Đoković ne želi da se ti podaci saopštavaju.

Ipak, njena izjava nije u potpunosti tačna, pošto Đoković nijednom nije rekao da odbija da primi vakcinu, već je uvek isticao da je to privatna stvar i odluka svakog pojedinca.

(A.M.)

Oznake: Novak Đoković