Vijesti 18.03.2016.

Brkić: Jednaki uslovi za zapošljavanje djece poginulih boraca

ČITANJE: 1 minuta
banjaluka
Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Banjaluke tražiće da bude ispoštovan Zakon o pravima boraca kojim je definisano da djeca poginulih boraca pod istim uslovima imaju prednost u zapošljavanju, izjavio je predsjednik ove organizacije Stanislav Brkić.

– Tražićemo da strogo bude poštovan član 73 Zakona o pravima boraca, da se djeca poginulih boraca primaju na posao u javna preduzeća i ustanove jednako kao i djeca funkcionera i političara- rekao je Brkić Srni.

On kaže da Gradska organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila raspolaže podacima da na području Banjaluke ima 350 nezaposlene djece poginulih boraca, a na nivou Republike Srpske 3.000.

Brkić ističe da banjalučka i Republička organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila imaju veoma dobru saradnju sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, koji su ranije iskazali zainteresovanost da pomognu u zapošljavanju djece poginulih boraca.

-Republička organizacija dostavlja Uniji udruženja poslodavaca spisak nezaposlene djece poginulih boraca na osnovu kojeg će oni, u skladu sa potrebama i kvalifikacijama, izabrati one koje će zaposliti- navodi Brkić.

Predstavnici Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila najavili su ranije da će dostaviti Uniji udruženja poslodavaca Republike Srpske spisak 3.000 nezaposlene djece poginulih boraca sa njihovim kvalifikacijama.

(Agencije)