Vijesti 02.09.2016.

Brko iz Banjaluke “obogatio” dosije: Za tri godine 22 krađe!

ČITANJE: 1 minuta

Banjalučanin Zoran Lajšić (55), zvani Brko, dodatno je “obogatio” dosije u policiji, koja sumnja da je od 27. aprila 2013. do 31. avgusta ove godine na području Banjaluke izvršio ni manje ni više nego – 22 krivična djela!

“Nezavisne” saznaju da su ovog starog znanca policije pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sproveli u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je on 18. avgusta sa parkinga u banjalučkoj Ulici Jovana Dučića ukrao golf 3, koji je naknadno i pronađen. Takođe, utvrđeno je i da je samo tri dana ranije iskoristio nepažnju vlasnika i iz Voždovačke ulice ukrao bicikl.

Međutim, njegovi pohodi od 27. aprila 2013. do 31. avgusta ove godine još su zanimljiviji.

“U tom periodu počinio je 13 teških krađa, pet krađa, te četiri krivična djela oduzimanje motornih vozila”, otkriva sagovornik “Nezavisnih”.

Brko je iskorištavao odsustvo ili nepažnju vlasnika te upotrebom podesnog alata ili fizičke snage upadao u objekte.

“Odatle je otuđivao rasne vrste alata, bicikla, vozila i dijelove vozila, koje je kasnije prodavao čime je pričinio veću materijalnu štetu oštećenima. Većina otuđenih predmeta je pronađena i vraćena vlasniku”, saopšteno je iz policije.

(nezavisne.com)