Region 11.12.2022.

Brnabić: Na Kosovu će pobijediti mir, a ne Aljbin Kurti

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je da će na Kosovu i Metohiji pobjediti mir, a ne premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti i pozvala građane na smirenost i još više strpljenja.

Svi protesti treba da budu mirni i demokratski. Moramo da zaštitimo najvažniju stvar za sve, a to je mir. Mir će pobijediti – rekla je Brnabićava.

Ona je naglasila da Kurti kao prijetnju doživljava stalne pozive Beograda na mir, stabilnost, otvoren i pošten dijalog, poštovanje i punu primjenu svih dogovora postignutih u dosadašnjem toku dijalogu Beograda i Prištine, prenosi RTRS

– Srbija je posvećena miru i stabilnosti. Srbija poštuje sve potpisane sporazume – Briselski, Vašingtonski, ali i Rezoluciju 1244 Savjeta bezbjednosti UN i Povelju UN, dok su Kurtijeve vrijednosti: “Briselski sporazum ne postoji, Vašingtonski sporazum nije važeći, Rezolucija 1244 je vojna prijetnja Prištini” – rekla je Brnabićeva.

Ona kaže da je činjenica da sada svi, čak i oni koji ga najsnažnije podržavaju iz EU i SAD vide za šta se Kurti zaista zalaže i koje su njegove vrijednosti, a to svakako nisu mir i stabilnost.

Oznake: Ana Brnabić, KiM