Region 11.01.2023.

Brnabić objasnila: Poseta najavljena jer je Danilo Vučić štićeno lice

ČITANJE: 1 minuta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila danas da posjeta Banjaluci sina predsjednika Srbije Aleksandra Vučiča, Danila, nije bila u svojstvu člana delegacije.

Komentarišući pisanja medija, ona je rekla da je Ambasada Srbije u Bosni i Hercegoni najavila njegovu posjetu jer je Danilo štićeno lice.

“Danilo Vučić je štićeno lice, nažalost mora da bude kao dete predsednika. Nažalost, mora da bude zbog nekih drugih stvari, u mnogome zahvaljujući tajkunskim medijima koji su mu toliko puta crtali metu na čelo i poistovećivali ga sa jednim ili drugim klanom”, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je navela da je Danilo Vučić boravio u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, gdje je prisustvovao svečanostima u sklopu obilježavanja, Dana Republike Srpske, samoinicijativno. Istakla je da on obilježavanju Dana Republike Srpske prisustvuje već osmu godinu.

Prema njenim riječima, sin predsjednika Srbije je kolateralna šteta napada na predsjednika, navodeći da je Danilo “vaspitan i požrtvovan” i da loše o njemu pišu oni koji ga ne poznaju.

Ona je sve to objavila i na društvenoj mreži Tviter.