Region 11.12.2022.

Brnabić odgovorila Borelju: Obraćate pažnju na Srbe samo kad su na barikadama (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na najnoviju izjavu šefa delegacije EU Džozepa Borelja da Srbi moraju da uklone barikade sa saobraćajnica na sjeveru Kosova.

Očigledno da zemlje Kvinte, zajedno sa EU i Džozepom Boreljom, kažu da barikade na severu Kosova i Metohije moraju da budu uklonjene jer su nelegalne, napisala je Brnabić.

Zanimljivo, nisu toliko glasni o nezakonitosti hapšenja Srba, recimo Dejana Pantića, uhapšenog juče, bez ikakvih dokaza. Ili kada kosovska policija krši Briselski sporazum ulaskom sa naoružanim puškama i dugim cijevima u opštine sa srpskom većinom na sjeveru, prenosi Srpskainfo.

Ljudi na barikadama jasno izražavaju svoj protest i to rade mirno. Jedini način da ih čujete, nažalost, jeste upravo na barikadama. Jeste li ih čuli kada im je u januaru ove godine oduzeto pravo glasa? Pa baš i niste. Da li ste ih čuli prije 3 mjeseca kada im je Priština zaplijenila imovinu za izgradnju nelegalnih vojnih stanica? Apsolutno ne. Da li ste ih čuli 136 puta kada su različite srpske porodice napadnute samo ove godine (50% više napada od dolaska Kurtija na vlast u Prištini)? Ne, izjavila je Brnabić

Obraćate pažnju na njih jedino kada su na barikadama.

Barikade ne pokazuju samo njihovo nezadovoljstvo i očaj, one nisu tu samo zato što su im ugrožena osnovna ljudska prava, one takođe štite i Briselski sporazum koji ste vi potpisali i čije sprovođenje EU treba da garantuje. Barikade su poziv na mir i takođe poziv na akciju međunarodne zajednice da počne da radi svoj posao! Dakle, da, pomozite Kurtiju da ukloni barikade i zajedno sa njim ćete ukloniti sve što je ostalo od vašeg autoriteta i kredibiliteta – napisala je Brnabić na Tviteru, prenosi Blic.

(Z.M)