Vijesti 11.02.2017.

Brnićima iz Banjaluke potrebna pomoć

ČITANJE: 1 minuta

Bolest i glad su u životu Banjalučanina Nike Brnića i njegove majke Marice svakodnevica. Žive od njene penzije od 132 marke, nemaju ni za hranu, ni za lijekove, ni da plate struje. Potrebna im je pomoć.

S dvije i po godine do starosne penzije Banjalučanin Niko Brnić nigdje nije prispio. Jedino primanje mu je 46 maraka boračkog dodatka za učešće u Vojsci Republike Srpske. I sam teško bolestan, brine se o nepokretnoj, 91-godišnjoj majci Marici.

„Ona je teški bolesnik, operisala je rak crijeva, i ja sam jedva preživio moždani udar, noge mi se oduzimaju, tri dana sam ležao polumrtav, niko mi nije mogao prići“, kaže Niko.

Niko i Marica preživljavaju od njene penzije od 132 marke. Naknadu za tuđu njegu i pomoć, od Centra za socijalni rad, ne isplaćuju mu mjesecima. A računi stižu. Dug za struju je oko tri hiljade maraka.

Niko moli nekoga da mu pomogne, makar da izmiri dug za struju. „Ako platim struju, od čega ćemo živjeti ja i ona“, pita se Niko.

Povrh svega, Brnići žive u potkrovlju, tako da im je gotovo onemogućen izlazak vani. Često se dešava, kaže Niko, da ni hitna neće da dođe na poziv, kako bi Marici uključili infuziju. Pomoć je ovoj porodici neophodna.

(RTV BN)