Vijesti 05.08.2021.

BROJ AKTIVAN U AVGUSTU: Udruženje “Čovjek prije svega” pokrenulo humanitarnu akciju

ČITANJE: 2 minute

Udruženje građana „Čovjek prije svega“ iz Banja Luke pokrenulo je humanitarnu akciju sa nazivom „Pomoć za socijalno ugrožene“.

Od 1.8. do 31.8. aktivan je humanitarni broj 1402 u M:tel mreži koji je namjenjen za pomoć mnogim porodicama čija je egzistencija ugrožena, poručuje Udruženje građana “Čovjek prije svega” iz Banjaluke.

– Najvažniji cilj ove humanitarne akcije jeste da djeci iz nekoliko porodica omogućimo knjige, školski pribor, odjeću i obuću za zimu, novac za prevoz do škole i slično.

Ovu akciju smo pokrenuli jer nam se, nažalost, skoro svakodnevno javljaju porodice koje su ugrožene na neki način. Najčešće pitaju da im se pomogne kroz kupovinu osnovnih životnih namirnica, higijene, školskog pribora i knjiga za dječicu, polovnih kućanskih aparata i slično.

Mi od srca pozivamo sve ljude dobre volje da pozovu humanitarni broj 1402 ili da nas podržite putem donacija. Broj žiro računa 5551 0000 4336 4206 (Nova banka a.d Banja Luka).

Želimo da podsjetimo čitaoce, da je naše Udruženje i prošle godine realizovalo istu humanitarnu akciju putem humanitarnog broja, te da smo od prikupljenih 3 500 KM uspjeli da pomognemo čak 30 porodica.

Da naša požrtvovanost, humanost, trud i vrijeme nisu bili uzaludni govori i činjenica da su naši volonteri prošle godine nagrađeni diplomama „za poseban doprinos razvoju volontiranja u Republici Srpskoj“ koja se dodjeljuje od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta, dok je predsjednica našeg Udruženja Jovana Popović izabrana za najboljeg volontera u Srpskoj u toku prošle godine jer je imala preko 1300 volonterskih sati.

Za više detalja posjetite naše stranice na društvenim mrežama. Facebook: Udruženje građana “Čovjek prije svega” i Instagram covjekprijesvega i pogledajte naše mnogobrojne humane aktivnosti koje smo realizovali u proteklom periodu – zaključili su iz Udruženja građana “Čovjek prije svega”.

(SB)