Svijet 13.01.2023.

Broj prijavljenih NLO sve veći: Pentagon prikupio 510 izvještaja

ČITANJE: 1 minuta

Sjedinjene Američke Države su u 2022. godini prikupile 510 izvještaja o neidentifikovanim letećim objektima (NLO), od kojih su mnogi letjeli u osjetljivom vojnom vazdušnom prostoru.

Pored toga što nema dokaza o vanzemaljcima, oni i dalje predstavljaju prijetnju, navodi se u izvještaju Vlade SAD sa kojeg je juče skinuta oznaka tajnosti.

AP navodi da je nakon analize utvrđeno da većina izvještaja govori o objektima ”neupadljivih karakteristika” i da se oni mogu okarakterisati kao sistemi bespilotnih letjelica ili objekti nalik balonima.

“Susreti sa NLO se dešavaju u ograničenom ili osjetljivom vazdušnom prostoru, što povećava zabrinutost za bezbjednost letova ili aktivnosti prikupljanja podataka od strane protivnika”, saopštila je Kancelarija direktora nacionalne obavještajne službe u svom izvještaju za 2022. godinu.

Prošle godine Pentagon je otvorio Kancelariju za rješavanje anomalija u svim domenima, koja se isključivo fokusirala na primanje i analizu svih izvještaja o neidentifikovanim pojavama, od kojih su mnoge prijavili vojni piloti, a Kancelarija sarađuje sa obavještajnim agencijama na daljoj procjeni tih incidenata, prenosi AP.

(Agencije)

Oznake: Amerika, NLO