Magazin 11.04.2018.

BROJNE MANIFESTACIJE U APRILU I MAJU Počelo „Proljeće u Banjaluci“

ČITANJE: 1 minuta

Sekretarijat Organizacionog odbora za obilježavanje „Dana grada – Proljeće u Banjaluci“ održao je danas sastanak sa priređivačima i izvođačima manifestacija, koje se održavaju od 10. aprila do 26. maja.

Na sastanku je razmotren program proslave i tekuće obaveze, te konstatovano da sve pripreme za predstojeće manifestacije teku planiranom dinamikom.

Banja Luka će tokom aprila i maja biti domaćin brojnim kulturnim, zabavnim, sportskim i gastro manifestacijama, koje bi trebalo da obogate društveni život grada i da unaprijede turističku ponudu.

Sve manifestacije, njih 55, biće održane pod jednim imenom „Proljeće u Banjaluci“.

Manifestacije obuhvataju brojne događaje koji se već tradicionalno vežu za planiranu centralnu svečanost – obilježavanje 22. aprila, Dana grada, ali i brojne druge, koji su tek u začetku, poput planiranog Sajma cvijeća, Festivala vina i čokolade ili drugog Ćevap festa.

Prva u nizu manifestacija počela je sinoć, a riječ je o tradicionalnim Danima Vlade S. Miloševića.

U ovoj sedmici, slijede muzički događaji, između ostalih koncert „One tri“ u Banskom dvoru i Vaskršnji festival na Kastelu (12. aprila), koncert Vladimira Pavlovića i Jelene Bajić u Banskom dvoru (13.aprila), te koncert Jovana Maljokovića, Balkan salsa bend (14. aprila sa početkom u 20 časova u Banskom dvoru).

Za vikend, počinju i Sajam rukotvorina (14. aprila), Digital marketing konferencija „Konverzija“ i Dani studenata, a od sportskih dešavanja – 14. Međunarodni karate turnir „Banja Luka Open 2018“.