Vijesti 04.04.2016.

Brojni sugrađani na redovnom susretu sa gradonačelnikom

ČITANJE: 1 minuta
kafa sa gradonacelnikom
Više od 50 sugrađana bilo je prisutno na današnjem redovnom susretu sa gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem i njegovim saradnicima.

Najčešće teme razgovora u Muzičkom paviljonu u Parku „Petar Kočić“ i danas su bile iz komunalne oblasti, mogućnosti zapošljavanja, a jedan broj zahtjeva odnosio se na pitanja iz oblasti građenja, zamjene zemljišta i sl.

-Jedan dio zahtjeva moguće je rješavati, a nažalost veći dio i nije jer se radi o velikom broju nezaposlenih lica koja i na ovaj način pokušavaju da dođu do radnog mjesta. Sve informacije koje imamo proslijedimo im, ali uzimamo i obavezu da poslije provjere određenih informacija naknadno ih dostavimo onim sa kojima smo razgovarali kako bi mogli na vrijeme aplicirati – kazao je gradonačelnik novinarima poslije susreta sa građanima.

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da se uključe u akciju „Biramo najuređenije“, koja je danas počela.

-Odziv građana je iz godine u godinu sve bolji, pa tako očekujemo i ovaj put. To je ujedno prilika da uljepšamo i izgled svoje najuže okoline i grada u cjelini. Onim koji se odazivaju na ove pozive, želim da zahvalim. Kao skroman vid zahvalnosti, na kraju akcije uručićemo novčane nagrade – rekao je gradonačelnik.

Odgovarajući na pitanje novinara o punjenju budžeta, gradonačelnik je kazao da je ono očekivano i da je situacija u vezi sa budžetskim punjenjem pod kontrolom.

Gradonačelnik je dodao i da je Gradska uprava uputila zahtjev Vladi Republike Srpske za održavanje sastanka u vezi sa preduzećem “Toplana”, te da očekuje da će sastanak biti organizovan naredne sedmice.

(Banjaluka.rs.ba)