Sport 28.08.2015.

Bronza za Ivanu Španović

ČITANJE: 1 minuta
ivana-spanovic

Srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzu na Svjetskom prvenstvu u Pekingu skokom od 7,01 metara kojim je postavila novi državni rekord.

Ivana je na stadionu “Ptičje gnijezdo” dva puta skočila preko sedam metara, što je postavila kao cilj ove sezone, i za devet centimetara nadmašila svoj rekord.

Španovićeva je tako ponovila rezultat od prije dvije godine, a ovoga puta zlato je pripalo Amerikanki Tijani Bartoleti skokom od 7,14 metara, što je najbolji rezultat sezone, a srebro Šari Proktor iz Britanije sa 7,07.

Ivana je već u prvoj seriji ostvarila najbolji skok karijere – od 7,01 metara!

U drugoj seriji je prestupila, a u tim trenucima najbliža konkurentkinja bila joj je Kristabel Neti iz Kanade, koja je skočila 6,95 metara u prvoj seriji, a isti rezultat imala je i Amerikanka Tijana Bartoleta.

Ivana je ponovo prestupila u trećoj seriji, što je iskoristila Britanka Šara Proktor i pretekla je skokom od 7.07 metara.

Pošto je napravljen rez, kada su otpale četiri takmičarke, Ivana je izvela dobar skok od 6,86 metara, a Proktorova je odgovorila skočivši 7,01.

Uslijedio je novi Ivanin skok, od 6,98 metara, a Proktorova je prestupila. Pred posljednju seriju, Bartoleta je slijedila njih dvije, da bi ih pretekla nevjerovatnim skokom od 7,14 metara, na koji ni Ivana, ni Proktorova nisu uspjele da odgovore.

Najbolje tri slijedila je Kanađanka Kristabel Neti, ispred Lorejn Ažen iz Velike Britanije, Njemice Malaike Mihambo, Kadi Sagnije iz Švedske i Amerikanke Dženej Deloah Sukup.

(B92)