Vijesti 04.10.2018.

BRUTALAN NAPAD Optužnica Banjalučaninu za pokušaj ubistva sjekirom

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv Saše Kerleca (35) iz tog grada kojom se tereti za pokušaj ubistva Njegoša Pepića (34) koga je sjekirom više puta udario u glavu, da bi nakon toga nastavio da ga mlati rukama i nogama.

Zločin se dogodio 6. jula ove godine u roštiljnici “Đorđe” u Dragočaju kod Banjaluke. Kerlec i Pepić godinama su se družili i kobni dan su zajedno pili, a onda su se posvađali.

U optužnici se navodi da je Kerlec nakon svađe izašao iz roštiljnice i Passatom se odvezao, da bi se ubrzo vratio. Iz automobila je izvadio sjekiru, dugačku 42 centimetra i ušao u roštiljnicu.

– Psujući i prijeteći ubistvom optuženi je prišao Pepiću i zadao mu više udaraca oštrim i tupim dijelom sjekire po glavi. Nakon što je Pepić pao na pod nastavio je da ga udara rukama i nogama po tijelu – navodi se u optužnici.

U napadu Pepić je zadobio više nagnječenja poglavine, višestruke prelome kostiju lobanje, oštećenje moždane opne, kontuzije moždanog tkiva, te povredu grudnog koša. Nakon zločina Kerlec je pobjegao, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

(Srpskacafe)