Region 11.08.2020.

BRUTALNO PRETUKAO BEBU: Dvoipomjesečni dječak preminuo nakon više od 40 dana borbe

ČITANJE: 1 minuta

Beba iz Vršca stara svega dva i po mjeseca, preminula je u petak na Institutu za majku i dijete nakon što ju je, kako “Telegraf.rs” piše, otac T. M. tukao.

Kako dodaje pomenuti portal, majka je sa muškom bebom došla na Institut 25. juna, kada je slučaj nasilja u porodici i prijavljen nadležnim institucijama.

To za “Telegraf.rs” potvrđuju i iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu.

“Slučaj nasilja u porodici je policiji u Vršcu prijavljen 25. juna. Ocu je istog dana određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, dok mu je dan poslije toga, 26. juna, određen pritvor”, kažu za “Telegraf.rs” iz Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu i naglašavajući da se T. M. i dalje nalazi u pritvoru.

Tek rođena beba, dugo se, čak mjesec i po dana, borila sa nanijetim povredama, sve do 7. avgusta, kada je, nažalost, preminula.

Vršačko osnovno tužilaštvo je odmah poslije smrti djeteta izdalo naredbu za obdukciju radi utvrđivanja uzroka smrti dječaka.

Poslije ovog tragičnog događaja, slučaj je pripao Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Tužilac Višeg javnog tužilaštva Nebojša Živković, kaže za “Telegraf.rs” da bebi funkcije mozga nisu bile ispravne, te da će obdukcija pokazati koji je tačan uzrok smrti.

“Ljekari su održavali bebu u životu, ali je ona nažalost preminula. Ocu je određen pritvor, a naložena je obdukcija. Sada čekamo obdukcione rezultate, posle čega će pritvoreni biti saslušan”, navodi Živković.

(E.M/banjaluka.net)