Magazin 21.01.2016.

“Budi kao Šaban”: Ovo je trenutno najveći Facebook hit u regionu!

ČITANJE: 2 minute
azur delibasic
Vjerovatno ste svi ovih dana vidjeli po jednog Šabana na svojoj FB stranici.

Stranica Budi kao Šaban nastala je prije nekoliko dana, a trenutno broji preko 71.000 fanova. Svaki od postova “Budi kao Šaban” ima po nekoliko hiljada lajkova i ova stranica je trenutno najveći hit u BiH, ali i regionu.

Autor ove stranice je petnaestogodišnji Azur Delibašić, koji dolazi iz Kaknja.

On kaže da je ideja za Šabana nastala spontano.

– Jednog dana na raspustu, listao sam svoj Facebook i primijetio dosta stvari koje su me iritirale i odlučio sam pokušati preko Šabana te ljude odviknuti od tih postupaka- kaže Azur.

Cilj mu je internet učiniti boljim i kvalitetnijim mjestom, iako mu je u početku cilj bio samo da se zabavi i potroši slobodno vrijeme na način koji voli.

Nije očekivao ovoliki uspjeh.

– Mislio sam da će ovo biti još jedna stranica u pokušaju. Ja još ne vjerujem da se ovo dešava. Prva dva dana od formiranja stranice, ona je sakupila 500 lajkova, što mi je već tada bio uspjeh. Ali da će za idućih par dana sakupiti ovoliko, to nisam vjerovao. Da mi je neko rekao da će biti tako, rekao bih mu da je lud i da ne mašta previše. Tako da, sa Šabanom ne da sam zadovoljan, nego sam prezadovoljan- kaže nam petnaestogodišnji Azur.

U početku su svi bili skeptični prema njegovoj ideji.

– Kako školske kolege, tako i roditelji, smatrali su da ovo nije baš najbolja ideja, bili su skeptični, kao i ja sam, ali sad kad se sve ovako brzo razvilo, pokušavaju mi pomoći kako mogu, daju savjete, ideje, primjedbe i možda neke moguće planove za budućnost- kaže on.

Azur ističe da od Šabana još ništa zarađuje, ali se nada se da će to moći u budućnosti.

– Već u glavi imam neke planove kako da uspijem obezbijediti sebi džeparac preko ovoga hobija, ali to su još uvijek planovi. Nadam se da će stranica uspjeti zadržati svoje pratioce i da ćemo se svi iz dana u dan smijati Šabanovim postovima- kaže za kraj autor sada već kultnog “Šabana”, Azur Delibašić.

Azur je ranije za medije odbacio optužbe da njegova stranica kopira američkog Bila (koji inače ima više od milion lajkova).

Da li kopira ili ne prosudite i sami, a do tada pogledajte Šabana i priznajte da je genijalan 🙂

 

 

 

 

(Buka)