Vijesti 04.04.2022.

BUDIMO HUMANI: Pomozimo Mozaiku prijateljstva da obraduje građane povodom praznika

ČITANJE: 1 minuta

Svečani ručkovi u javnoj kuhinji Mozaik prijateljstva biće organizovani povodom proslave najradosnijih hrišćanskih i islamskih praznika, te su ovom putem pozvali sve humane ljude da pomognu u nabavci namirnica za pripremu obroka ljubavi za svoje korisnike.

Rekli su ovo iz „Mozaika prijateljstva“ i dodali da će nakon ručka podijeliti pakete osnovnih prehrambenih namirnica najugroženijim sugrađanima.


– Svečani ručkovi će biti organizovani u našoj javnoj kuhinji za katolički Uskrs, odnosno 17.4. i 24.4. povodom pravoslavnog Vaskrsa. Svečanu trpezu će pripremiti i za Ramazanski Bajram, odnosno 1.5. za sve korisnike ne praveći nikakvu razliku, jer kako kažu ljudskost u ovom humanitarnom udruženju niko ne može uništiti – rekli su iz Mozaika prijateljstva.

Pozivaju sve građane velikog srca da u skladu sa svojim mogućnostima pomognete u prikupljanju osnovnih životnih namirnica kako bi na vrijeme obezbijedili poklon pakete. Kako kažu potrebni su im riža, makarone, ulje, so, šećer, špagete, brašno, konzerve ,palenta,  sapuni , šamponi, odnosno sve ono što i građani svakodnevno koriste.

– Sigurni smo da ćemo uz pomoć humanih ljudi istrajati i u ovom, za neke nemogućem poduhvatu, te da će za svaki od ovih najvećih vjerskih praznika našim prostorijama odzvanjati  pjesma, smijeh i radost baš kao u našim domovima – poručili su oni.

(B.M)