Vijesti 27.03.2017.

Budući kuvari iz Banjaluke idu u Moskvu, stigla pomoć od Dodika

ČITANJE: 1 minuta

Profesor Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole u Banjaluci Predrag Tošić rekao je Srni da će biti realizovan odlazak učenika četvrtog razreda Ivane Kerezović i Dražena Subotića na Omladinski gastronomski festival – “Vaskrs 2017” u Moskvi, zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji će finansirati njihov put.

Tošić je dodao da će banjalučki restoran “Agape” snositi troškove namirnica i uniformi, te podsjetio da je Predstavništvo Republike Srpske u Moskvi obezbijedilo smještaj.

“Uz podršku direktora i uprave škole uspjeli smo da pronađemo sponzore za put u Moskvu. Zahvaljujemo donatorima i nadamo se da ćemo opravdati njihovo povjerenje”, rekao je Tošić.

On je napomenuo da će na Festivalu predstaviti tradicionalna srpska jela, ali i učestvovati u takmičarskom dijelu koji podrazumijeva četiri nominacije – mesna zakuska, tradicionalno pecivo, jelo od mladog sira i praznični sto, a sve u duhu Vaskrsa.

Festival će okupiti mlade kuvare i iz drugih pravoslavnih zemalja.

Omladinski gastronomski festival – “Vaskrs 2017” biće održan 25. aprila u Kulturno-poslovnom centru Republike Komije u Moskvi, u organizaciji Sveto-Danilovskog manastira i Centra za obnovu tradicija iz Moskve.

Osim Predstavništva Republike Srpske, Festival su podržali i Privredna komora Ruske Federacije, Savez industrijskih sindikata, Centar za razvoj strateških projekata, ambasade Srbije, Grčke, Bugarske, Kipra, Moldavije i Bjelorusije, te Nacionalni savez kuvara, Moskovski kulinarski savez i drugi.

(Srna)