Sport 14.07.2016.

Budžet RK Borac 700.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Upravni odbor Rukometnog kluba Borac usvojio je budžet za narednu sezonu u iznosu od 700.000 KM.

Upravni odbor je kao glavni cilj naveo osvajanje duple krune u BiH, a takođe je najavljena izgradnja vlastite dvorane koja bi bila samoodrživa.

Član Upravnog odbora, Marinko Umićević istakao je da su troškovi, zbog teške situacije, smanjeni na minimumu.

– Sve smo usaglasili, usvojili smo budžet ostalo je još samo da ostvarimo ono što smo zacrtali, da osvojimo titulu šampiona BiH i trofej Kupa. Budžet iznosi 700.000 KM, dosta smo ga smanjili u odnosu na prijedlog. Oko 400.000 KM odnosi se na razne troškove, oko 200.000 KM otpada na poreze koje moramo da uplatimo državi, a takođe imamo i obaveze po osnovu starih dugova. Bilo bi mnogo lakše da nema obaveza koje smo naslijedili, ali jednostavno to su sredstva koja moramo vratiti – rekao je Umićević.

On je i dodao da je Upravni odbor donio još neke zaključke.

– Želimo da afirmišemo mlade igrače, da animiramo rukometni sport u Banjaluci preko škola, da vratimo našu djecu u Borac i da u idućoj godini budemo pametniji. Takođe, želimo da napravimo svoju dvoranu, da djeca imaju gdje da treniraju, a sa vlastitom dvoranom bismo uštedili značajna sredstva. U toj dvorani bismo napravili i hotel za igrače, restoran i još neke sadržaje. Najbitnije je da bi ona bila samoodrživa – dodao je Umićević.

(blic.rs)