Budžetski prihodi i primici u RS 2,784 miliona KM

Budžetski prihodi i primici za nefinansijsku imovinu u 2018. godini u Republici Srpskoj ostvareni su u iznosu od 2,784 miliona KM, što je ostvarenje od 100 odsto u odnosu na rebalansom budžeta planirani iznos, navodi se u Konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta Srpske za prošlu godinu.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je da je su prihodi od direktnih poreza, koje Srpska prikuplja posredstvom vlastitih računa, ostvareni u iznosu od 1,268.8 miliona KM, što je 100 odsto u odnosu na plan za 2018. godinu.

“Indirektni porezi ostvareni su u ukupnom iznosu od 1,299. miliona KM što je 100 odsto u odnosu na plan za 2018. godinu. Neporeski prihodi ostvareni su u ukupnom iznosu od 208.7 miliona KM, što je 105 odsto u odnosu na plan za navedenu godinu”, rekla je Vidovićeva u Narodnoj skupštni, obrazlažući ovaj dokument.

Ona je naglasila da su budžetski rashodi i izdaci za nefinansijsku imovinu u 2018. godini iskazani u iznosu od 2,639 miliona KM što je izvršenje od 100 odsto u odnosu na rebalansom budžeta planirani iznos.

“Primici od finansijske imovine u 2018. godini ostvareni su u ukupnom iznosu od 163.1 milion KM, što je 100 odsto u odnosu na rebalansom budžeta planirani iznos”, dodala je Vidovićeva.

Ona je navela da su primici od zaduživanja u 2018. godini ostvareni u iznosu od 503.3 miliona KM.

“Ino-dug je redovno servisiran i za te potrebe izdvojeno je 344.9 miliona KM. Nastavljena je kontinuirana amortizacija unutrašnjeg duga, a iz redovnih budžetskih sredstava izdvojeno je 510.9 miliona KM”, rekla je Vidovićeva.

(Srna)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba