Politika 16.04.2021.

Bundalo: Zašto Incko ne traži uklanjanje table sa zgrade Vijećnice

ČITANJE: 1 minuta

Šef Кluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Perica Bundalo poručio je danas da je parlament najviši organ vlasti i suvereniteta Republike Srpske, te da je svaki ultimatum prema ovoj instituciji potpuno neprihvatljiv.

Visoki predstavnik već drugi put u nekoliko mjeseci postavlja ultimatume i s pravom se pitamo na šta se može odnositi sljedeći koji će uputiti – istakao je Bundalo.

On kaže da je dodjela povelja izraz volje organizacionog odbora za obilježavanje 25 godina postojanja NSRS koji je kao ad hok radno tijelo formiran 2016. godine i prestao da postoji, prenosi Srpskainfo.

– Povelje su, bez namjere da omalovažavam, lijepo ispisan papir koje neko dobije zbog zasluga i čuva u ličnoj ili porodičnoj arhivi. S druge strane, na zgradi Vijećnice u Sarajevu stoji tabla na kojoj je srpski narod direktno označen kao zločinački. Pored te table prođe hiljade ljudi dnevno, sigurno i visoki predstavnik vrlo često, ali na to nema reakcije – nema pisama, niti ultimatuma. To je sramota – poručio je Bundalo.

On kaže da visoki predstavnik očigledno služi i vlastima da po potrebi podiže tenzije, da bi se pažnja skrenula sa stvarnih problema s kojima se suočavamo.

(A.M.)

Oznake: Perica Bundalo