Region 11.01.2022.

Bura prevrnula kamion registarskih tablica BiH, poginuo vozač

ČITANJE: 2 minute

U teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila sinoć na državnom putu, na skretanju za Priznu, teškim povredama podlegao je vozač koji je vozio kamion bosanskohercegovačkih registarskih tablica.

“Juče u 19.50 na dionici ceste broj 8 kod skretanja za Priznu za vrijeme zabrane saobraćanja za sve kategorije vozila zbog orkanskog udara vjetra došlo je do saobraćajne nesreće sa smrtno stradalom osobom”, saopšteno je iz PU ličko-senjske.

Za sada nepoznata muška osoba upravljala je kamionom s poluprikolicom i sletjela ulijevo u provaliju, gledano iz smjera Karlobaga u smjeru Senja, te je usljed zadobijenih povreda preminula na mjestu događaja, piše Totalinfo.hr.

Zbog olujnog vjetra za sve grupe vozila zatvoreni su auto-put A1 između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, put Maslenica – Zaton Obrovački, Paški i most “Dr Franjo Tuđman” u Dubrovniku, upozoravaju iz Hrvatskog auto-kluba.

Samo za automobile otvoreni su auto-put A6 Rijeka-Zagreb između petlji Delnice i Čavle, riječka obilaznica između petlji Škurinje i Orehovica, brza cesta Solin – Klis, Jadranska magistrala između Bakra i Senja, DC25 Brušane – Baške Oštarije – Karlobag te lokalni put Križišće-Kraljevica.

Na auto-putu A7 između petlji Draga i Šmrika zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp-prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je saobraćaja za prvu i drugu grupu vozila u oba smjera zbog olujnog vjetra.

Automobili mogu saobraćati iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto auto-putem A1 Zagreb – Split – Ploče do petlje Sveti Rok te dalje putevima DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina ili putem Gračac – Knin.

(E.M)