Vijesti 29.07.2016.

Burna reakcija tviteraša na nalog “Dragan Čavić”

ČITANJE: 2 minute

Posljednja dva dana Twitter zajednica u Srpskoj posvećena je samo jednoj temi, fantomskom pojavljivanju i nestanku naloga “Dragan Čavić”! Dok iz NDP-a tvrde da je došlo do zloupotrebe identiteta, tviteraši su uvjereni da je sve bio samo propali pokušaj da se već postojeći nalog sa preko 8 hiljada pratilaca preimenuje i uključi u predizbornu kampanju.

Juče se oko 13 časova na Twitteru iznenada pojavio nalog “@DraganCavic1958 – predsjednik NDP RS i kandidat za gradonacelnika Banjaluke”. Iako je Twitter već odavno postao ozbiljna alatka koju koriste svi svjetski političari, na našim prostorima se i dalje olako shvata.

Koje su posljedice govori mnogobrojno ismijavanje tviteraša iz Srpske na početničku grešku u kampanji.

Slučaj je došao u centar pažnje kada je jedan od korisnika Twittera postavio sliku naloga i upitao “Ko li mi se to pretvorio u Dragana Čavića?

Iako se Twitter zajednica Srpske dobro poznaje, i svi znaju da nikada prije nije postojao nalog bivšeg predsjednika Republike Srpske, a sadašnjeg predsjednika NDP-a i trenutnog kandidata Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke, Dragana Čavića, ovaj nalog se odjednom pojavio sa 8.500 pratilaca i svega 9 tvitova.

– Čim vidite te brojke jasno vam je da je Twitter profil već postojao, ali je nosio neko drugo ime te pretpostavljam da je kupljen u svrhu političke manipulacije. Koja definitivno nije uspjela, jer je nalog par sati nakon burne reakcije tviteraša nestao – kaže jedan od tviteraša koje je jučerašnji slučaj zainteresovao.

Oglasio se i zvanični Twitter nalog NDP-a, sa demantijem kako je došlo do zloupotrebe identiteta, nakon čega se i obrisao sporni nalog.

Da li je to slučajnost? Ili propali pokušaj na početku kampanje, ostaće za sada nepoznato.

Interesantno je i to da je nakon demantija Twitter nalog @DraganCavic1958 izbrisan, što je dovelo do dodatne dileme da li je moguće da su svi znali za taj profil a NDP-u je trebalo 6 časova da demantuje vezu sa njim?

dragan cavic demant

(Banjaluka.net)