Politika 08.06.2021.

BURSAĆEVA ODGOVORILA GOVEDARICI: Stranke koje najviše uzvikuju o izbornoj krađi, ćute kada njihovi kandidati pobijede

ČITANJE: 1 minuta

Izjavom da se legitimno predstavljanje u BiH tiče samo bošnjačko – hrvatskih odnosa, Govedarica demonstrira elementarno nerazumijevanje trenutnih, a ni budućnih odnosa u ovako složenoj državi kao što je BiH, poručila je predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD u Predstaničkom domu BiH, Snježana Novaković Bursać, reagujući na saopštenje za javnost člana Predsjedništva SDS, Vukote Govedarice.

On je SNSD i HDZ optužio da koče reformu izbornog zakona BiH, a Milorada Dodika da se zalaže za Dragana Čovića.

– Što se tiče pokušaja izmjene izbornog zakonodavstva, ključni zadatak jeste pokušaj pronalaska rješenja za izvršavanje presude Sejdić-Finci, ali drugih presuda za koje očito Govedarica ne zna ili neće da zna – kaže Novaković Bursać za Srpskainfo.

Prema njenim riječima, svi su saglasni da su potrebna određena poboljšanja izbornog procesa, ali priča o potrebi da se kroz izmjene zakona spriječe tzv. „izborne krađe“ predstavljaju odvlačenje pažnje u pogrešnom smjeru i ponovnu demonstraciju nepoznavanja materije.

– Interesantno je to da stranke koje najviše izvikuju parole o „izbornoj krađi“, ne nalaza manu ni zakonu ni procesu kada njihovi kandidati pobijede, pa ni onda kada im pobjedu u trci za srpskog člana Predsjedništva donesu bošnjački glasovi – poručuje Novaković Bursać, koja je članica radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

(N.S)