Sport 13.07.2016.

Čakarević želi da ostane i dalje član Igokee

ČITANJE: 2 minute

Uprava Igokee ponudila je nastavak saradnje za iduću sezonu dosadašnjem članu Marku Čakareviću.

Košarkaš koji igra na poziciji krila propustio je skoro cijelu prošlu sezonu zbog operacije ramena, a povredu je zaradio na pripremnom turniru u Valjevu sredinom septembra. U Jadranskoj ligi nije odigrao ni minut, dok se na parket vratio u u Ligi 6 BiH, gdje nije imao zapaženiju ulogu s obzirom na dug period oporavka. Problema sa povredom imao je i prve sezone kada je došao u ekipu.

– Pričao sam sa upravom Igokee da bismo mogili nastaviti saradnju, ali ništa tačno nismo precizirali. Nema nekog roka za izjašnjavanje, možda je u ovom trenutku još rano za tako nešto, ali nikad se ne zna. Meni je bilo dobro u Igokei iako prošle sezone nisam igrao i moja želja postoji da ostanem i dalje član ekipe – rekao je Čakarević.

Ukoliko produži saradnju, Čakareviću će to biti treća sezona među Aleksandrovčanima i postaće sedmi igrač koji neće razdužiti dres aktuelnog šampiona BiH. Prije njega o nastavku saradnje dogovorili su se Miroslav Pašajlić, Draško Albijanić, Vuk Radivojević, Danilo Šibalić, Nikola Pešaković i Darko Talić. Klub je napustio kapiten Miloš Komatina, koji je prešao u Temišvar, Dušan Katnić traži angažman, dok saradnja najvjerovatnije neće biti nastavljena sa Bojanom Lulićem.

Igokea će nastupiti u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona, a protivnika će saznati 21. jula kada je zakazan žrijeb.

Mogući protivnici

Za protivnika na putu do grupne faze takmičenja šampion BiH može dobiti jednu od preostalih 15 ekipa koje se nalaze u istoj grupi kao i Aleksandrovčani, a to su Juventus (Litvanija), Kataja (Finska), Rilski (Bugarska), Cmoki (Bjelorusija), Groningen (Holandija), Mornar (Crna Gora), Tartu (Estonija), Oradea, Kluž (Rumunija), Previdža (Slovačka), Baken (Danska), Sedertalje (Švedska), Porto, Benfika (Portugalija) i AEK (Kipar).

(Glas Srpske)