Magazin 17.12.2015.

Čarolija Snješkova u Banjaluci i ove godine

ČITANJE: 1 minuta
Snjeskovo
Otvaranje Snješkova će biti upriličeno u nedjelju 20. decembra u 12 časova, na platou ispred Dječijeg pozorišta RS.

Najmlađi posjetioci ove čarobne bajke će svakodnevno, od 20. do 30. decembra 2015. godine, imati priliku da uživaju u raznolikim sadržajima na temu „čudesni svijet životinja iz ledenih predjela“.

Snješkovo će ove godine biti podijeljeno u pet različitih dijelova – snježna bajka, snješkovo za bebe, praznični sajam, pećina polarnih medvjeda i novogodišnja predstava.

– Ove godine Snješkovo ima i posebnu čar jer Dječije pozorište Republike Srpske 30. decembra obilježava 60 godina rada. Tog dana će dodjelom povelja i zahvalnica i uz zanimljiv program biti obilježen ovaj značajan datum i zatvorena snježna bajka. Publiku će organizatori provesti vremeplovom kroz rad ove kulturne ustanove od 1955. godine do danas. A svi mališani koji posjete Snješkovo ove godine dobiće i prigodne poklone od Djeda Mraza- rekao direktor ove kulturne ustanove, Predrag Bjelošević.

Milica Stojaković, portparol kompanije m:tel, ovom prilikom je rekla da će m:tel i ovoga puta pomoći realizaciju ove zimske bajke, čime se još jednom potvrđuje već tradicionalno i dugogodišnje prijateljstvo sa ovom kulturnom ustanovom.

Ova manifestacija je kao i prethodne godine humanitarnog karaktera. Svi prilozi koji budu prikupljeni tokom trajanja Snješkova, biće dodijeljeni jednoj od ustanova za nezbrinutu djecu ili djeci sa posebnim potrebama.

(Banjaluka.net)