Čavić: Bobar i Banka Srpske progutali 500 miliona maraka depozita

????????????????????????????????????

U emisiji BN televizije „Puls“, Suzana Rađen Todorić je intervjuisala Dragana Čavića, lidera opozicije u RS-u. Čavić je govorio između ostalog o pljački banaka i odgovornosti za propast ogromnih sredstava.

-Dvije banke su uništene i njihova propast je koštala gotovo pola milijarde maraka- rekao ja Čavić. Bobar banka je progutala oko 250 miliona depozita građana, elektroprivreda, brojnih opština i distrikta Brčkog, pravosudnih institucija. Jednako tako će koštati i propast Banke Srpske, oko 250 miliona.

Čavić je napomenuo na šokantnu činjenicu. Za kriminal u Balkan Investment Banci, kasnije Banci Srpske, znalo se iz nekih izvještaja još 2011. godine. Znalo se i nije se reagovalo. Da se prije pet godina reagovalo spriječili bi se ogromni gubici koji su uslijedili. Znalo se i polovinom 2014. godine o problemima likvidnosti Bobar banke.

-Vlast je tu veliku pljačku tolerisala- tvrdi Čavić.

On je naveo primjer Srbije gdje je pet banaka propalo i zaljuljalo finansijsku stabilnost Srbije. Vlast je reagovala i uhapsila oko 100 ljudi.

-U Rebublici Srpskoj ništa- kaže razočarano Čavić.

Čavić je odgovorio i na pitanja iz RS-a zašto se tim slučajem bavi  Tužilaštvo BiH. Po Čaviću samo se time i može baviti Tužilaštvo BiH:

-Radi se o međunarodnom kriminalu, o kojem se dokazi nalaze u deset država- objasnio je on.

(Agencije)

SKUP PODRŠKE JEDINSTVU SP “Nije partija jedan čovjek, partija smo svi mi”

Simpatizeri i članovi Socijalističke partije organizovali su skup podrške jedinstu SP, narodim poslanicima SP i Gradskom odboru SP Banjaluka.  Organizatori pozivaju predsjednika GO i narodnog poslanika Gorana Selaka i predsjednik stranke Petra Đokića da ima se obrate. – Nije partija jedan čovjek, partija samo svi mi – poručio je Selak. (Srpskainfo)

VANREDNA SKUPŠTINA GO DNS PRIJEDOR: Rodić novi predsjednik

U Prijedoru je održana vanredna skupština gradskog odbora DNS-a na kojoj je za predsjednika izabran Dragutin Rodić umjesto dosadašnjeg Milenka Đakovića. Skupštinu je sazvao dosadašnji predsjednik Gradskog odbora DNS-a Milenko Đaković, a prisustvovao je i predsjednik stranke Nenad Nešić. (RTRS)

SONJA MARKOVIĆ: “Carnegie Hall” ostvarenje sna svakog umjetnika

Mlada pijanistkinja iz Foče Sonja Marković nastupiće u Njujorku 11. juna u čuvenom “Carnegie Hallu”, zajedno sa Banjalučankama Sonjom Vojvodić, violinistkinjom, i Lidijom Paulin, violončelistkinjom. Ovaj talentovani trio će izvesti kompoziciju Arna Babadjaniana, jermenskog kompozitora. Markovićeva je u razgovoru za “Nezavisne” objasnila da su do nastupa došle pobjedom na međunarodnom takmičenju “Viva – Musica”, koje

RADOJIČIĆ: Cilj za predstojeće lokalne izbore – pobjeda na oba nivoa

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Igor Radojičić poručio je da na predstojećim lokalnim izborima žele pobjedu na dva nivoa i najavio da ulaze u proces formiranja štabova i u ostale predizborne radnje. Radojičić je rekao novinarima u Banjaluci da je cilj ove stranke jasan – pobjeda na izborima za gradonačelnika u partnerstvu sa drugim koalicionim

CVIJANOVIĆEVA O NEMIRIMA U SP: Koalicija neće biti ugrožena

Kako god da se razriješi trenutna situacija u Socijalističkoj partiji, koaliciona većina neće biti ugrožena, izjavila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, uoči današnjeg održavanja proširene sjednice Gradskog odbora SNSD Banjaluka.  Socijalističku partiju ovih dana drmaju nemiri, kada su prvo poslanici SP u Narodnoj skupštini RS zatražili smjenu Petra Đokića sa mjesta predsjednika te partije, ali

RADOJIČIĆ: Počinje proces unutarstranačkog kandidovanja

Gradski odbor SNSD-a, na proširenoj sjednici u Banjaluci koja je u toku, definiše zadatke za prvi dio ove godine, s obzirom da su lokalni izbori u oktobru. Predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić kaže da počinje proces unutarstranačkog kandidovanja, a sve bi trebalo biti završeno u maju. Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da je cilj