Politika 20.10.2015.

Čavić: Centralna banka BiH služi za zapošljavanje sinova i kćerki političara na vlasti

ČITANJE: 1 minuta
dragan cavic
Lider Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić izjavio je večeras da je Centralna banka BiH postala “porodično preduzeće za zapošljavanje”, optužujući niz funkcionera SNSD-a za zbrinjavanje svojih najbližih srodnika u ovu instituciju.

Tokom skupštinske rasprave, Čavić je optužio Vasilja Žarkovića, nekadašnjeg ekonomskog savjetnika bivšeg člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića i člana Upravnog odbora Centralne banke BiH, da je u ovu instituciju zaposlio svoju suprugu, ali i sina direktorice Agencije za bankarstvo RS Slavice Injac.

Čavić je ustvrdio da je Injčeva vratila ovu uslugu Žarkoviću tako što je zaposlila njegovo dijete u Agenciju za bankarstvu RS.

– Pored toga, vaš viceguverner Centralne banke Radomir Božić zaposlio je svoju suprugu u Centralnoj banci, a činjenica je isto tako da kćerka direktorice Poreske uprave RS Zore Vidović takođe zaposlena u Centralnoj banci BiH. U isto vrijeme, posao u Centralnoj banci je dobila i kćerka vašeg poslanika Boška Tomića – rekao je Čavić, obraćajući se poslanicima SNSD-a.

(Banjaluka.net)