Politika 06.05.2016.

Čavić: Grad nije odobrio proteste Saveza za promjene

ČITANJE: 1 minuta
cavic
Dragan Čavić, predsjednik NDP-a optužio je SNSD da administrativnim mjerama sprečavaju Savez za promjene da održe proteste 14. maja u Banjaluci.

Rekao je da raspolaže informacijom da je SNSD rezervisao Trg krajine od 14. maja do 5. juna kako bi spriječili Savez da održi proteste na tom mjestu.

Dodao je da je u parku Mladen Stojanović u vrijeme zakazanog okupljanja pristalica Saveza za promjene Univerzitetska biblioteka zakazala skup pod nazivom “Njegovanje srpskog jezika”.

Čavić je rekao da će se pristalice Saveza za promjene okupiti na skupu koji organizuje Univerzitetska biblioteka kako bi njegovali srpski jezik po svim njegovim ljepotama te da će tokom tog skupa koristiti bogate izraze srpskog jezika kako bi iskazali svoje mišljenje o stanju u RS.

“Neće nas spriječiti da dođemo u Banjaluku upskos svim njihovim administrativnim pokušajima sprečavanja našeg skupa. Ovakve stvari nije radio ni Slobodan Milošević”, rekao je Čavić.

Dodao je da će Univerzitetska biblioteka kao organizator manifestacije “Njegovanje srpskog jezika” biti odgovorna za bilo koji incident ako bi se eventualno desio. Odgovarajući na pitanje novinara da li će doći na sastanak sa predsjednikom Miloradom Dodikom, odgovorio je odrično i dodao da njihov skup može otkazati samo Dodikova ostavka.

(Nezavisne)