Čavić: Napustićemo Narodnu skupštinu

dragan cavic
dragan cavic
Poslanik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić najavio je danas da neće prisustvovati sjednicama parlamenta, ukoliko se ne razriješi dužnosti potpredsjednik Nenad Stevandić, jer više nije dio najjače opozicione stranke kojoj pripada ta funkcija.

– Ne želimo da više učestvujem u ovom ponižavanju – rekao je Čavić i najavio da će predložiti Savezu za promjene da u cijelosti napuste Narodnu skupštinu, ukoliko se ova situacije ne razriješi.

Predložit će i da poslanicima skupštinske većine daju i svoje poslaničke plate.

U obraćanju kolegama iz stranaka vladajuće većine koje je optužio da opstruišu izbor skupštinskog rukovodstva u skladu s Poslovnikom, navodeći da je ovaj slučaj „nasilje, koje provode nad poslovničkom materijom parlamenta, te demokratijom“.

Pozvao je vladajuće da oni predlože i sami izaberu Stevandića za potpredsjednika.

Čavić očekuje da se skupštinsko rukovodstvo izabere u skladu s Poslovnikom, što znači da se popuni i mjesto koje pripada potpredsjedniku iz reda hrvatskog naroda.

Optužbe Čavića odbacio je šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković ističući da SDS nije predložio drugog kandidata za potpredsjednika, već se „obračunava“ sa Stevandićem, koji više nije njihov član, ali da vladajući u tome neće učestvovati.

Ističe da je očekivao da će Klub SDS-a predložiti drugog kandidata, odnosno Sonju Karadžić-Jovičević umjesto Stevandića, ali da ne zna zašto to nije urađeno.

Višković ne smatra da je dobar prijedlog SDS-a da se na ovoj sjednici razriješi dužnosti Stevandić, a na narednoj redovnoj bira kandidat najjače opozicione stranke u skupštinsko rukovodstvo.

Rasprava o zahtjevu SDS-a za smjenu Stevandića na kraju je otvorila brojne međusobne optužbe poslanika vlasti i opozicije.

(Agencije)

Maja Jovanović (DNS) novi načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj u banjalučkoj Gradskoj upravi

Na današnjoj redovnoj 38. sjednici Skupštine grada Banja Luka Maja Jovanović imenovana je za novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, a nakon što je položila svečanu zakletvu završeno je zadnje skupštinsko zasjedanje ove godine. „Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i želim da zajedničkim snagama u našem gradu poboljšamo kvalitet života svih

Kakvo vrijeme očekuje Banjalučane u novogodišnjoj noći?

Građani najvećeg grada Srpske se uveliko spremaju za novogodišnju noć, a pored zabave koju obećavaju mnogobrojni banjalučki restorani i kafići, sugrađani, ali i gosti, u najveselijoj noći u godini mogu uživati i na otvorenom, to jeste na Trgu Krajine, gdje su najavljeni koncerti poznatih grupa i pjevača.

Budžet Banjaluke 150 miliona KM

Prijedlog budžeta grada za 2020. godinu iznosi 150 miliona KM, od čega će 33 miliona KM biti izdvojena za kapitalne investicije, rečeno je danas na sjednici Skupštine grada, posljednjoj sjednici ove godine, a pred odbornicima je bio dnevni red od 78 tačaka.

DOPIS: 40 funkcionera DNS-a traži da ministar bude Rodić, Pavić ne odustaje od Aćimovića

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, planiraju da pošalju dopis predsjedniku stranke Marku Paviću, u kojem će zatražiti da povuče kandidaturu Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH. U dopisu, koji je u posjedu Srpskainfo, a potpisalo ga je više od 40

TENISKO ČUDO IZ GRADIŠKE: Tea Kovačević (9) pobijedila na turniru u Majamiju, najbolja među 2.000 juniora

Devetogodišnja Tea Kovačević iz Gradiške pobjednik je prestižnog i najkvalitetnijeg svjetskog teniskog turnira za mlađe juniore u Majamiju, na Floridi. Ona je sinoć, kako javlja njen trener i otac Marko Kovačević, u finalu savladala vršnjakinju iz Rumunije Jasminu Marie Stroe rezultatom 2:0, u setovima 6:0, 6:0. Za četiri dana izvanredna Tea je ostvarila pet ubjedljivih

U Banjaluci i Brčkom oduzete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 7.350 paklica cigareta i 166 kilograma duvana na tržnici u Banjaluci i na području Brčko distrikta, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.