Politika 26.10.2022.

Čavić: Neće proći prekrajanje izborne volje

ČITANJE: 1 minuta

Sinoć se u Banjaluci okupila cijela Republika Srpska s zajedničim ciljem – da poruči da prekrajanje izborne volje neće biti dozvoljeno, rekao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Čavić je za RTRS istakao da se na velikom narodnom mitingu “Otadžbina zove” okupilo oko 50.000 ljudi, te da je to, kako je rekao, najveći građanski skup u Banjaluci, kako u predratnom i ratnom, tako i postratnom periodu.

On je naglasio da je sa skupa poslata poruka svima koji imaju namjeru da nakon kontrolnog prebrojavanja prekroje rezultate izbora, dodajući da je CIK BiH do sada uradio sve što je opozicija najavila.

Dodao je da je Centralna izborna komisija postala političko tijelo na koje, u kontinuitetu, vrše pritisak političke partije i nezadovoljni izbornim rezultatom.

Čavić je rekao i da je samo kontrolno brojanje nezakonito, ističući da je i ono pokazalo da je ishod izbora skoro isti kao u prvom brojanju.

Podsjetio je da, prema zakonu, CIK mora da objavi rezultate do 2. novembra, ali već se sada najavljuje da će izbori biti ponovljeni.

E.M.

Oznake: Dragan Čavić