Politika 15.06.2016.

Čavić obećao vrtiće i park od 20 hektara u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Dragan Čavić, kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banjaluke, rekao je da je ovaj Savez prijavio koaliciju CIK-u, čime su otklonjene sve spekulacije o tome da nema dogovora.

Čavić je rekao da je prije svega kandidat svih građana za razliku od njegovog protiv kandidata Igora Radojičića koji je kandidat Milorada Dodik. On je istakao da su posljednje dvije decenije Banjaluke suštinski upravljala dva čovjeka, a to su Dodik i Radmanović.

Govoreći o suštini svog programa Čavić je rekao da će poslije četiri godine “Toplana” biti samoodrživa, smanjene administrativne barijere i već nakon prve godine to će se vidjeti. Poručio je ljudima koji primaju poklone za usluge da se dobro paze šta rade i da toga više neće biti. On je rekao da Banjaluka ima rapidan pad prihoda, tvrdeći da će za četiri godine biti vidljiv priliv sredstava iz EU kroz projekte koji sleduju Banjaluci a koji se ne koristi.

“Banjaluka je grad koji ima ozbiljnih fiskalnih problema i potrebna je potpuna promjena budžetskih troškova”, istakao je Čavić i dodao da će za četiri godine izgraditi monumentalan spomenik palim borcima jer je sramota da to do sada nije urađeno.

Banjaluka će dobiti novi park od 20 hektara na ekonomiji na Laušu i to će biti jedan od prioriteta, da će  grad svake godine dobiti dva nova vrtića i da će napraviti socijalnu kartu Banjaluke. On je rekao da će se raditi na sanaciji sporta pitajući se šta je sa pojedinim klubovima kao što je KK Borac koji SNSD sistematski uništava.

Predrag Vulin, predsjednik banjalučkog GO SDS-a, rekao je da će Savez za promjene uraditi sve kako bi Čavić postao gradonačelnik i kako bi, kako je rekao, srušio nenarodnu vlast u Banjaluci.

Zoran Talić, predsjednik banjalučkog GO PDP-a, rekao je da nakon što pobjede u Banjaluci neće biti kao sadašnja vlast koja ne radi u interesu građana. I predsjednici gradskih odbora NDP, SRS RS, NS rekli su da je Banjaluci potrebna nova snaga, ideje i ljudi.

Izborni štab SZP nalazi se u poslovnom prostoru čiji je vlasnik Krstan Simić, istaknuti član SNSD-a i bivši delegat ove stranke u Doma naroda BiH, potvrdio je Čavić.

(Nezavisne)

Oznake: Zoran Talić