Politika 09.02.2021.

ČAVIĆ ODGOVORIO NA KRITIKE OPOZICIJE: Znam kako su funkcioneri imenovani na prijedlog SDS i PDP, ne vuci me za jezik

ČITANJE: 1 minuta

Meni ne može niko prodavati maglu. Više od 20 godina sam u političkom životu i na ovoj, i na onoj strani. Mogu vam sa 50 argumenata reći kako su birani ljudi na funkcijama po prijedlogu SDS i PDP. Zato su licemjerne ovakve rasprave, rekao je poslanik NDP u Narodnoj skupštini Srpske Dragan Čavić, odgovarajući na kritike opozicija, koja tvrdi da Nedeljko Ćorić nije kompetentan da bude ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

“Prvo pogledajte svoje dvorište. Neću da govorim o imenima, ako me ne povučete za jezik. Ali je činjenica da zbog poltičkih kompromisa često postoje neadekvatna rješenja, koja u tešku poziciju stavljaju one koji rukovode. To je specijalitet svake vlasti, na svakom nivou. Ko je danas generalni sekretar Predsjedništva BiH? Trebalo bi da bude pravnik, a koliko znam on je građevinski inženjer. On je iz PDP i predložio ga je i proceduru proveo Mladen Ivanić. Neću više nikom da ćutim, zbog mira u kući”, oštro je poručio Čavić.

Podsjećamo, generalni sekretar Predsjedništva BiH je Zoran Đerić, imenovan pred kraj mandata prošlog srpskog člana Predsjedništva Mladena Ivanića.

(N.S)

Oznake: Dragan Čavić