Politika 03.11.2015.

Čavić: Pravosuđe imalo dovoljno osnova za istrage

ČITANJE: 1 minuta
Dragan Cavic
Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ocijenio je da podnošenje tužbe predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika protiv samog sebe najbolje ilustruje stanje u kojem se nalazi pravosuđe Srpske.

Čavić smatra da su pravosudni i istražni organi “odavno imali dovoljno osnovane sumnje da pokrenu istrage”, ali da “nisu imali hrabrosti ni da započnu, a kamoli da idu do kraja u tako pretpostavljenom procesu, bez obzira ko bio u pitanju”.

– Da su pravosudni organi htjeli da raščiste barem dio afera, pravosudni epilog bi već dobile krivične prijave u vezi sa kriminalnim zamjenama građevinskog zemljišta Poljoprivredne škole u Banjaluci, te kupovinom propalog Šoping centra od firme `Trgoprodaja` za potrebe Područne jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove- naveo je Čavić u saopštenju.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je juče da je kao privatno lice, odnosno građanin Republike Srpske, nadležnom tužilaštvu podnio prijavu protiv sebe kao predsjednika Republike na osnovu iznesenih javnih optužbi za navodni kriminal.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik