Politika 19.01.2016.

Čavić: SZP zapanjen reakcijom režima oko smjene Mihajlice

ČITANJE: 1 minuta
Cavic NDP
Predstavnici Saveza za promjene zatražiće od predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića da spriječi izazivanje još jedne ozbiljne skupštinske krize ako Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) smijeni Milanka Mihajlicu s pozicije predsjednika Odbora za bezbjednost.

Ovo je rekao Dragan Čavić, predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) na upravo završenom presu.

On je istakao da je SZP “zapanjen reakcijom režima” zato što vladajuća struktura smatra da je Mihajlica jedina osoba koja treba da bude smijenjena zbog oružane pljačke koji su počinili pripadnici MUP-a.

– Potpuno je nevjerovatna situaciji da oni smatraju da odgovornost snosi predsjednik Odbora za bezbjenost koji nema nikakvih operativnih nadležnosti nad MUP-om RS- zaključio je Čavić.

Čavić je rekao da ima saznanja da je ova pljačka otkrivena tako što su pojedini pošteni pripadnici MUP-a svoje nadređene suočili sa dokazima.

Predsjednik NDP-a, Dragan Čavić rekao je danas novinarima u Banjaluci da je u toku sastanak vrha RS u Skupštini i da očekuju da dobiju od Evropske Unije minimalne ustupke o strukturalnom dijalogu da bi odustali od referenduma.

Sastanak nije bio najvljen za medije, a kako nezvanično saznajemo, pored predsjednika Skupštine Nedeljka Čubrilovića, prisustvovali su i Milorad Dodik, predsjenik RS, Željka Cvijanović, premijer RS, Džerad Selman, predsjednik Ustavnog suda RS i Anton Kasipović, ministar pravde RS.

(NN)