Čavić traži od SDS-a i PDP-a da do kraja godine saopšte imena zajedničkih kandidata

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić zatražio je danas od SDS-a i PDP-a da što prije saopšte imena zajedničkih kandidata za najvažnije funkcije na narednim opštim izborima, jer u protivnom, kako je rekao, NDP neće više čekati.

“Ako te situacije nema do Nove godine, NDP će tražiti svoj put, rasterećen partnerstva s bilo kim. Smatramo da više nema vremena za bilo kakve kalkulacije i tražimo od naših partnera da u najkraćem mogućem roku se jasno definiše politika i kadrovi koji će predstavljati stranke u našem bloku (Savez za promjene) na narednim izborima”, dodao je Čavić isključivši bilo kakvu mogućnost saradnje s, kako je rekao, “režimom u Republici Srpskoj, SNSD-om i njihovim političkim partnerima”.

Ukoliko do Nove godine ne budu zvanično saopštena imena kandidata i ne postigne se dogovor, Čavić hoće da se odredi koji je to datum u januaru kada će se to znati.

“Taj odgovor podrazumijeva da se sve zna, koje politike treba da budu osnova našeg nastupa u narednoj godini i na koji način možemo da se prikažemo kao ozbiljna alternativa režimskim strankama. Ako naši partneri to ne žele, mi više nećemo čekati”, ustvrdio je Čavić u izjavi novinarima, nakon sjednice Glavnog odbora NDP-a.

(Fena)

Krava ubila vlasnika dok ju je vodio biku

Naš Aleksije poveo je kravu na oplodnju kod bika, prema selu Kola. Međutim, nisu odmakli ni kilometar od štale i, po svemu sudeći, kada je počela padati kiša, on je raširio kišobran, što ju je uplašilo, te ga je usmrtila.

(FOTO) Majstor “Parking majstora”

Čitalac portala blmojgrad, poslao je fotografiju koja bi slobodno mogla konkurisati za “Naj parking majstora u Banjaluci u januaru 2018. godine” ukoliko bi postojalo takvo takmičenje.