Čavić traži od SDS-a i PDP-a da do kraja godine saopšte imena zajedničkih kandidata

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić zatražio je danas od SDS-a i PDP-a da što prije saopšte imena zajedničkih kandidata za najvažnije funkcije na narednim opštim izborima, jer u protivnom, kako je rekao, NDP neće više čekati.

“Ako te situacije nema do Nove godine, NDP će tražiti svoj put, rasterećen partnerstva s bilo kim. Smatramo da više nema vremena za bilo kakve kalkulacije i tražimo od naših partnera da u najkraćem mogućem roku se jasno definiše politika i kadrovi koji će predstavljati stranke u našem bloku (Savez za promjene) na narednim izborima”, dodao je Čavić isključivši bilo kakvu mogućnost saradnje s, kako je rekao, “režimom u Republici Srpskoj, SNSD-om i njihovim političkim partnerima”.

Ukoliko do Nove godine ne budu zvanično saopštena imena kandidata i ne postigne se dogovor, Čavić hoće da se odredi koji je to datum u januaru kada će se to znati.

“Taj odgovor podrazumijeva da se sve zna, koje politike treba da budu osnova našeg nastupa u narednoj godini i na koji način možemo da se prikažemo kao ozbiljna alternativa režimskim strankama. Ako naši partneri to ne žele, mi više nećemo čekati”, ustvrdio je Čavić u izjavi novinarima, nakon sjednice Glavnog odbora NDP-a.

(Fena)

DAVIDOV OTAC NA TRGU KRAJINE: Procvjetale su, sine, one dvije dunje

Još jedno mirno okupljanje građana “Pravda za Davida” održano je večeras je na Trgu Krajine u Banjaluci. “Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša…Procvjetale su one dvije dunje, sine, što smo ih zasadili” ovim riječim svoje obraćanje započeo je Davidov otac, Davor Dragičević. Prošlo je mjesec dana od pronalaska tijela Davida Dragičevića.

HIDROELEKTRANA POSTAJE MUZEJ Od ruševine u Trapistima prave turističku atrakciju

Devastirani objekat stare Hidroelektrane „Delibašino selo“ uskoro postaje Tehnički muzej energetike. O pretvaranju u muzej priča se unazad nekoliko godina, a sada je konačno došao red da se iskoristi potencijal jednog od najljepših naselja kada je priroda u pitanju. Potvrdili su nam ovo  u „Elektrokrajini“ te naglasili da su nakon dugih najava, konačno dobili dozvolu

ZBOG POKUŠAJA UBISTVA Tužilaštvo traži strožu kaznu za Markovića, odbrana ponavljanje suđenja

Slobodan Marković (58) iz Banjaluke, koji je osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanke Biljane Keserović (54), po mišljenju Tužilaštva, zaslužuje strožu kaznu, dok njegova odbrana traži ukidanje te presude i ponavljanje suđenja. U Vrhovnom sudu RS tužilac Branko Mitrović ocijenio je da je izrečena kazna minimalna te da nije adekvatna. “Činjenično stanje

BANSKI DVOR Kulturni program u čast ruske delegacije

U Banskom dvoru je počeo kulturni program u čast današnje posjete delegacije Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Republici Srpskoj. Program u Banskom dvoru organizovao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. Ruska delegacija, koju predvodi predsjednik ruskog Savjeta Federacije Valentina Matvijenko doputovala je danas u Banjaluku, gdje je razgovarala sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i

11. PO REDU U subotu “Veče Petrovčana”

Zavičajno udruženje Petrovac organizuje 11. po redu “Veče Petrovčana” u Banjaluci, koje će biti održano u subotu, 28. aprila, u restoranu “Aquana”, s početkom u 19 časova.

BORAC: Da nas “Borik” sutra nosi!

Borac m:tel i Vogošća su remizirali u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH (25:25), a sutra je revanš meč u kojem Borac traži priliku da ove sezone doda još jedan trofej.