Vijesti 08.02.2018.

Čavić: Znam ko je intervenisao za mladića koji je “audijem” usmrtio ženu, želim zvaničan odgovor

ČITANJE: 2 minute

Saobraćajna nesreća iz novembra 2017. u kojoj je poginula Smiljana Nikodinović (38) nakon što ju je, dok je pješačila na istočnom tranzitu u Banjaluci, udario automobil “audi A6” kojim je upravljao Aleksandar Dobrić (26) iz Gradiške, ne prestaje da izaziva kontroverze.

Poslanik NDP-a Dragan Čavić je juče postavio poslaničko pitanje u Narodnoj skupštini RS, a u vezi s ovom saobraćajnom nesrećom, i ocijenio da se o mnogim slučajevima “manje težine” u javnosti više znalo, a da se o ovom ne zna ništa.

– Ljudi su ogorčeni. Dobrić je mlad čovjek čiji je otac vrlo uticajan i suvlasnik je firme “Fruit Eko”. Znam i ko je vlasnik vozila kojim je upravljao. Znam i ko je dolazio da interveniše tokom noći da se on oslobodi iz policijskih prostorija. Da ne bi bilo manuplacije, želim zvaničan odgovor iz MUP-a RS-a – podvukao je Čavić.

On je ministru unutrašnjih poslova postavio pitanje da li je MUP RS-a podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu i da li je podignuta optužnica protiv Aleksandra Dobrića koji je 12. novembra 2017. godine usmrtio djevojku, da li je prekoračio brzinu i da li je bio pod uticajem alkohola u trenutku nesreće.

– U posljednje vrijeme dešava se da se mladi ljudi, čiji su roditelji ili srodnici bliski vlastima u Republici Srpskoj, bahate po RS-u, a posljednji slučaj je potezanje pištolja mladića na Jahorini, kao i nerazjašnjena pogibija Nikole Đurovića u saobraćajnoj nesreći u kojoj je, kako tvrdi otac stradalog, suprotnim vozilom upravljao bivši ministar unutrašnjih poslova RS Stanislacv Čađo – rekao je Čavić.

Potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović je kazao u Skupštini da “ne zna odgovor” na Čavićevo pitanje, s obzirom na to da ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač nije danas bio u sali.

– Ipak, to ne znači da ne trebam odgovoriti. Nikada ne pitam ministra MUP-a kako on i njegovi saradnici rade, pa predlažem da MUP RS odgovori pismeno – istakao je Kasipović.

(SrpskaCafe)

Oznake: Dragan Lukač