Region 12.10.2022.

Čedomir Jovanović pušten na slobodu, priveden nakon testa na drogu, a ne zbog situacije sa suprugom

ČITANJE: 1 minuta

Čedomir Jovanović je pušten na slobodu, saznaje nova.rs.

Podsetimo, policija na Novom Beogradu dobila je prijavu da je lider LDP Čedomir Jovanović jutros pretukao suprugu Jelenu. U stanu nisu zatekli bračni par, a njihova spremačica je demantovala da je došlo do sukoba.

Jovanović se pojavio u 12.45 časova u pratnji advokata. Njegova supruga pojavila se sat vremena kasnije. Ona je demantovala da je do sukoba došlo i da ne zna ko je slučaj prijavio policiji.

Čedomir Jovanović i njegova supruga negirali su da je došlo do bilo kakvog oblika nasilja u njihovom porodičnom domu.

Jovanoviću je u policijskoj stanici na Novom Beogradu određeno je zadržavanje 12 sati, ali zbog saobraćajnog prekršaja i pozitivnih testova na bromazepam i alkohol.

Mediji prenose da je Jovanović bio priveden, ne zbog optužbi da je tukao suprugu Jelenu, već zato što je vozio pod dejstvom alkohola i droge.

Inače, i on i žena su ispitivani o nasilju i negirali su da se dogodilo. Njihovi iskazi su proslijeđeni nadležnom Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Jovanovićev advokat Aleksandar Šćekić objasnio je šta se tačno dogodilo i zašto je njegov branjenik priveden:

– Bio je pozitivan na testu na drogu, ali na lek bromazepam. Uzeo ga je prije vožnje, jer ima bolove u leđima. On je negativan na sve druge narkotike, kokain i sve ostalo. Ali zatočen je zbog bromazepama.

On je objasnio da je Jovanović bio sarkastičan kada je navodno priznao da je tukao ženu:

– Novinar ga je pitao da li je tukao ženu, a on je rekao da jeste. Šta drugo može da kaže. Bio je sarkastičan – rekao je Šćekić za Blic.

(SB)